Anettes potatissallad
Ska ni göra potatissallad i sommar, så ska ni göra den här! Jag vågar lova att den kommer att hamna bland favoriterna direkt. Jag tror att det är bostongurkan och äpplet som gör det. Receptet har jag fått från min bonussvärmor Anette i Mariannelund, som har lagat den sedan 70-talet. På den tiden innehöll receptet vispad grädde, som på senare årtionden fått ge vika för creme fraiche. Varje gång jag serverar potatissalladen är det någon som ber att få receptet. Ett mycket gott betyg!
8-10 potatisar
1 rödlök
0,5 dl majonnäs
3 dl creme fraiche
2 msk bostongurka
2 msk dijonsenap
1 knippe dill
1 äpple skuret i små tärningar
salt och peppar
Skala och koka potatisen, låt den svalna och skär den sedan i tärningar. Skala äpplet och skär det i små tärningar, och hacka löken. Blanda samman potatis, lök och äpple i en stor skål, och rör ihop majonnäs, creme fraiche, senap och bostongurka i en annan skål. Klipp ner dillen och salta och peppra i creme fraiche-röran, och rör sedan samman allt till en potatissallad.
Amy's goda
16 juni, 2012 at 2:33 e mMed potatissallader är det intressant, alla har sin favorit som går långt tillbaks.
Själva gör vi min svärmors recept som vi tycker om mycket. Härligt med traditioner! 🙂
Coolaannna
16 juni, 2012 at 3:10 e mLåter gott nu till sommaren!
Kram Anna
Malin`s Diner
16 juni, 2012 at 6:08 e mBara att den kommer från Emils Mariannelund, gör att jag vill göra den! dessutom låter den ju supergod.
Kram Malin
Sofia
16 juni, 2012 at 8:20 e mÅhhh tackar tackar ska testa det receptet gahhh vad gott kramar Sofia
Sofie Johansson
17 juni, 2012 at 6:53 e mJag tror dig! Brukar göra en liknande med bostongurka, äpple och purjolök. Blir så underbara smaker!
Kaksmulan
17 juni, 2012 at 8:25 e mJag gör nästan ev exakt variant (men så heter jag ju Anette i andra namn också). Dill har jag däremot inte i men det ska jag testa nästa gång.
Anonym
13 juni, 2017 at 8:43 e mKan man förbereda dagen före?
Helena
14 juni, 2017 at 6:02 f mDet tror jag absolut!
Sa
12 april, 2018 at 6:14 e mHej! Ville bara fråga, vilket typ äpple? Grön och sur eller röd och söt?
Helena
12 april, 2018 at 6:55 e mHej! Jag har för mig att Anette brukar ha det gröna, krispiga Granny Smith-äpplet, så jag kör också alltid på det. 🙂 Den sorten håller sig fin också i en sallad, och blir inte mosig som ett mjöligare äpple kan bli.
Mia
21 juni, 2018 at 5:55 e mDenna gjorde jag förra året, och nu hör vi den i år igen! En succé! Tack för gott recept kompis och trevlig midsommar till dig och familjen 😘
Helena
21 juni, 2018 at 7:25 e mVad roligt! 🙂 Hoppas att ni också får en fin midsommar! Stor kram! 🙂
Pia
3 augusti, 2018 at 10:05 f mTack för ett underbart recept 😀 har gjort den flera ggr och den är ljuvlig 😀
Helena
10 augusti, 2018 at 8:18 f mVad kul att du gillar receptet! Ska hälsa Anette det. Tycker också att den potatissalladen är toppen! 🙂