Buffé Fest Grillat Sallad Vegetariskt

Anettes potatissallad

Ska ni göra potatissallad i sommar, så ska ni göra den här! Jag vågar lova att den kommer att hamna bland favoriterna direkt. Jag tror att det är bostongurkan och äpplet som gör det. Receptet har jag fått från min bonussvärmor Anette i Mariannelund, som har lagat den sedan 70-talet. På den tiden innehöll receptet vispad grädde, som på senare årtionden fått ge vika för creme fraiche. Varje gång jag serverar potatissalladen är det någon som ber att få receptet. Ett mycket gott betyg!

8-10 potatisar
1 rödlök
0,5 dl majonnäs
3 dl creme fraiche
2 msk bostongurka
2 msk dijonsenap
1 knippe dill
1 äpple skuret i små tärningar
salt och peppar

Skala och koka potatisen, låt den svalna och skär den sedan i tärningar. Skala äpplet och skär det i små tärningar, och hacka löken. Blanda samman potatis, lök och äpple i en stor skål, och rör ihop majonnäs, creme fraiche, senap och bostongurka i en annan skål. Klipp ner dillen och salta och peppra i creme fraiche-röran, och rör sedan samman allt till en potatissallad.

16 juni, 2012

14 kommentarer

  1. Med potatissallader är det intressant, alla har sin favorit som går långt tillbaks.

    Själva gör vi min svärmors recept som vi tycker om mycket. Härligt med traditioner! 🙂

  2. Jag gör nästan ev exakt variant (men så heter jag ju Anette i andra namn också). Dill har jag däremot inte i men det ska jag testa nästa gång.

    1. Hej! Jag har för mig att Anette brukar ha det gröna, krispiga Granny Smith-äpplet, så jag kör också alltid på det. 🙂 Den sorten håller sig fin också i en sallad, och blir inte mosig som ett mjöligare äpple kan bli.

  3. Denna gjorde jag förra året, och nu hör vi den i år igen! En succé! Tack för gott recept kompis och trevlig midsommar till dig och familjen 😘

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration