Buffé, Fest, Grillat, Sallad, Vegetariskt

Anettes potatissallad

Ska ni göra potatissallad i sommar, så ska ni göra den här! Jag vågar lova att den kommer att hamna bland favoriterna direkt. Jag tror att det är bostongurkan och äpplet som gör det. Receptet har jag fått från min bonussvärmor Anette i Mariannelund, som har lagat den sedan 70-talet. På den tiden innehöll receptet vispad grädde, som på senare årtionden fått ge vika för creme fraiche. Varje gång jag serverar potatissalladen är det någon som ber att få receptet. Ett mycket gott betyg!

8-10 potatisar
1 rödlök
0,5 dl majonnäs
3 dl creme fraiche
2 msk bostongurka
2 msk dijonsenap
1 knippe dill
1 äpple skuret i små tärningar
salt och peppar

Skala och koka potatisen, låt den svalna och skär den sedan i tärningar. Skala äpplet och skär det i små tärningar, och hacka löken. Blanda samman potatis, lök och äpple i en stor skål, och rör ihop majonnäs, creme fraiche, senap och bostongurka i en annan skål. Klipp ner dillen och salta och peppra i creme fraiche-röran, och rör sedan samman allt till en potatissallad.

14 Kommentar

  1. Amy's goda

    16 juni, 2012 at 2:33 e m

    Med potatissallader är det intressant, alla har sin favorit som går långt tillbaks.

    Själva gör vi min svärmors recept som vi tycker om mycket. Härligt med traditioner! 🙂

  2. Coolaannna

    16 juni, 2012 at 3:10 e m

    Låter gott nu till sommaren!

    Kram Anna

  3. Malin`s Diner

    16 juni, 2012 at 6:08 e m

    Bara att den kommer från Emils Mariannelund, gör att jag vill göra den! dessutom låter den ju supergod.

    Kram Malin

  4. Sofia

    16 juni, 2012 at 8:20 e m

    Åhhh tackar tackar ska testa det receptet gahhh vad gott kramar Sofia

  5. Sofie Johansson

    17 juni, 2012 at 6:53 e m

    Jag tror dig! Brukar göra en liknande med bostongurka, äpple och purjolök. Blir så underbara smaker!

  6. Kaksmulan

    17 juni, 2012 at 8:25 e m

    Jag gör nästan ev exakt variant (men så heter jag ju Anette i andra namn också). Dill har jag däremot inte i men det ska jag testa nästa gång.

  7. Anonym

    13 juni, 2017 at 8:43 e m

    Kan man förbereda dagen före?

  8. Sa

    12 april, 2018 at 6:14 e m

    Hej! Ville bara fråga, vilket typ äpple? Grön och sur eller röd och söt?

    1. Helena

      12 april, 2018 at 6:55 e m

      Hej! Jag har för mig att Anette brukar ha det gröna, krispiga Granny Smith-äpplet, så jag kör också alltid på det. 🙂 Den sorten håller sig fin också i en sallad, och blir inte mosig som ett mjöligare äpple kan bli.

  9. Mia

    21 juni, 2018 at 5:55 e m

    Denna gjorde jag förra året, och nu hör vi den i år igen! En succé! Tack för gott recept kompis och trevlig midsommar till dig och familjen 😘

    1. Helena

      21 juni, 2018 at 7:25 e m

      Vad roligt! 🙂 Hoppas att ni också får en fin midsommar! Stor kram! 🙂

  10. Pia

    3 augusti, 2018 at 10:05 f m

    Tack för ett underbart recept 😀 har gjort den flera ggr och den är ljuvlig 😀

    1. Helena

      10 augusti, 2018 at 8:18 f m

      Vad kul att du gillar receptet! Ska hälsa Anette det. Tycker också att den potatissalladen är toppen! 🙂

Lämna en kommentar