Skriv ut

Krämig potatissallad med äpple, dijonsenap och bostongurka

Potatissallad med äpple och bostongurka

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Den absolut godaste potatissalladen som alla alltid ber om receptet på! Perfekt att göra till en buffé och servera till grillat.

Ingredienser

Scale
  • 810 medelstora potatisar
  • 1 äpple, gärna Granny Smith
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl majonnäs
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk bostongurka
  • 1 knippe dill
  • salt & peppar

Instruktioner

Skala potatisen (om det behövs) och koka den. Låt den svalna och skär den sedan i tärningar.

Skala äpplet och skär det i små tärningar, och hacka löken.

Rör samman potatis, lök och äpple i en stor skål med en slev.

Rör ihop majonnäs, creme fraiche, senap och bostongurka i en annan, mindre skål.

Klipp ner dillen och salta och peppra i creme fraiche-röran, och häll sedan ner röran i den stora skålen med potatis. Blanda samman allt med en stor slev till en potatissallad.