Buffé Förrätter Sallad Vegetariskt

Ugnsrostade tomater

Ja. Det här ser ju inte så kul ut. Skrumpna tomater på ett förkolnat, skabbigt papper. Men här ska man inte låta sig luras av utseendet, det är minsann insidan som räknas! De ugnsrostade tomaterna är underbart söta i smaken och sätter piff på vad som helst. (Utom din vita tröja. Dessvärre.) Det här är alltså min senaste grej, att ugnsrosta tomater i tid och otid. Jag brukar köpa förpackningar med cocktailtomater i mataffären, det är heta erbjudanden på sådana ganska ofta. Sedan halverar jag dem, lägger dem i en form på ett bakplåtspapper, och ringlar över lite olivolja, flingsalt, grovmalen svartpeppar och någon tsk socker. Ibland festar jag till det med lite balsamvinäger också. Sedan är det bara att köra dem i mitten av ugnen på 150C i ca två timmar, så är de klara sen. Alldeles söta blir de, och passar lika bra i en sås som till salladen eller som ”side dish” till de flesta rätter. Testa, testa!

6 februari, 2012

15 kommentarer

  1. Va? TVÅ timmar? Hm, jaha. Jag slängde på ett gäng på en pizza jag bakade i kväll och de var goda efter 15 min. så tänk hur goda de blir efter två timmar… 🙂 Kram

  2. Ökar man värmen rejält så går det så klart fortare. 🙂 Men jag tror att det blir extra smakrikt när tomaterna får svettas på låg värme i längre tid.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration