Andra Fest Förrätter

Ostbollar som plockmat

Här kommer ett recept på det perfekta drinktilltugget! De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat. Jag har redan hunnit servera dem på flera middagsbjudningar. All cred för ostbollarna på bilden ovan måste jag dock ge min kusin Carl, som jag outsourcade det här momentet till när jag förberedde nyårsmiddagen, och insåg att det skulle bli svårt att hinna med allt om jag inte satte släkten i arbete. Grundinspirationen till receptet kommer från favoritbutiken Nordljus och deras butiksblogg, där jag brukar gästblogga med jämna mellanrum. För att få till så många ostbollar som ligger på tallriken behövs följande:

ca 150 g riven västerbottensost
ca 150 g riven pecorino
ca 250 g ricotta
salt och peppar
———-
4 msk rostade sesamfrön
2 tsk chiliflakes
1 pkt klippt smörgåskrasse

Riv parmesan och västerbottenost, och vispa samman till en röra med ricotta. Använd gärna elvisp. Salta och peppra, och låt stå i kylen ca 30 min innan du börjar rulla bollar. De färdigrullade bollarna rullas sedan i en blandning av rostade sesamfrön, (rostas snabbt i en torr stekpanna tills de får gyllenbrun färg) chiliflakes och klippt smörgåskrasse.

Om ni tycker att hela perspektivet på den här bilden känns konstigt är det för att den visade sig vara tagen med vidvinkelsobjektiv. Nog för att jag må ha en ganska stor panna, men här är den så stor att man kan tro att den snart ska starta sin egen websida. Bally är självklart med. Han är för övrigt väldigt smickrad över alla fina kommentarer på gårdagens inlägg, viftar på lilla svansen och skickar hundpussar till alla!
1 februari, 2012

15 kommentarer

  1. Sv: Ja man vet aldrig vad man får höra! haha!
    Vad coolt! Ja bara man vågar prata så kan man ju lära känna hur häftiga personer som helst!!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration