Andra, Fest, Förrätter

Ostbollar som plockmat

Här kommer ett recept på det perfekta drinktilltugget! De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat. Jag har redan hunnit servera dem på flera middagsbjudningar. All cred för ostbollarna på bilden ovan måste jag dock ge min kusin Carl, som jag outsourcade det här momentet till när jag förberedde nyårsmiddagen, och insåg att det skulle bli svårt att hinna med allt om jag inte satte släkten i arbete. Grundinspirationen till receptet kommer från favoritbutiken Nordljus och deras butiksblogg, där jag brukar gästblogga med jämna mellanrum. För att få till så många ostbollar som ligger på tallriken behövs följande:

ca 150 g riven västerbottensost
ca 150 g riven pecorino
ca 250 g ricotta
salt och peppar
———-
4 msk rostade sesamfrön
2 tsk chiliflakes
1 pkt klippt smörgåskrasse

Riv parmesan och västerbottenost, och vispa samman till en röra med ricotta. Använd gärna elvisp. Salta och peppra, och låt stå i kylen ca 30 min innan du börjar rulla bollar. De färdigrullade bollarna rullas sedan i en blandning av rostade sesamfrön, (rostas snabbt i en torr stekpanna tills de får gyllenbrun färg) chiliflakes och klippt smörgåskrasse.

Om ni tycker att hela perspektivet på den här bilden känns konstigt är det för att den visade sig vara tagen med vidvinkelsobjektiv. Nog för att jag må ha en ganska stor panna, men här är den så stor att man kan tro att den snart ska starta sin egen websida. Bally är självklart med. Han är för övrigt väldigt smickrad över alla fina kommentarer på gårdagens inlägg, viftar på lilla svansen och skickar hundpussar till alla!

15 Kommentar

  1. Fru Sederblad

    1 februari, 2012 at 9:37 e m

    Det där lät enkelt och gott. Perfekt som drinktilltugg. Och ja, din panna ser möjligtvis lite stor ut ;-).

  2. Alexandra - Kärlek på tallrik

    1 februari, 2012 at 10:32 e m

    Oooh, vilka godsaker! För oss ostälskare måste de vara en ren fröjd att plocka i sig <3

  3. Anki

    1 februari, 2012 at 11:01 e m

    Mums vad gott!! Det ska jag ha på min och min killes inflyttningsfest!!

  4. Helena

    2 februari, 2012 at 6:52 f m

    Hähä, för att inte tala om hur små fötterna ser ut! 😉

  5. Anki

    2 februari, 2012 at 9:13 f m

    Sv: Ja man vet aldrig vad man får höra! haha!
    Vad coolt! Ja bara man vågar prata så kan man ju lära känna hur häftiga personer som helst!!

  6. marija

    2 februari, 2012 at 4:02 e m

    HEJ POLARN!
    För mig att du gillade oreo, kolla in
    Bake my day.
    Puss

  7. Matarkivet

    2 februari, 2012 at 5:31 e m

    Mums, dessa ska jag absolut testa!

  8. carolina - självkänsla, föräldraskap och graviditet.

    2 februari, 2012 at 8:12 e m

    HImla gott alltså! Man borde ju kunna göra någon gravid-vänlig med philadelphia och västerbotten bara? 🙂

  9. Helena

    2 februari, 2012 at 8:23 e m

    Man kan göra ostbollarna på i stort sett vilka ostar som helst. Bara att hiva i de ostar du gillar och kan äta! 🙂

  10. marion

    2 februari, 2012 at 10:01 e m

    Vilka godbitar, det här skulle sambon älska. Ett recept att spara.

  11. living & dreams

    3 februari, 2012 at 2:03 e m

    Oh, vad gott det såg ut, kanske testa något av dina fina recept till helgen 🙂

    Kolla in min blogg
    http://livinganddreams.blogspot.com/

    Kan du få lite inrednings och modeinspiration 🙂

  12. Remsan

    4 februari, 2012 at 2:35 e m

    Ostbollar som är så gott! Underbart drinktilltugg.

  13. Rasmus

    23 september, 2012 at 3:46 e m

    Hoppade över krassen, men de var supergoda ändå. Gjorde succé på 22-årskalaset.

Lämna en kommentar