Andra Buffé Fest Förrätter Påsk

Getostkräm i glas med sparris och nötter

Här kommer något för alla getostälskare därute! Underbar getostkräm som serveras i små snapsglas, och som toppas med nystekta små sparrisknoppar och rostade hasselnötter. Precis lika gott som det ser ut! Till 12 små snapsglas behövs följande:

3 msk Philiadelphiaost
100 g getost
1,5 tsk honung
salt
vitpeppar
0,5 dl hasselnötter
12 gröna sparrisknoppar

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, och stek stedan sparrisknopparna lite grann i en klick smör. Rör samman Philadelphiaost, getost och honung, och krydda med salt och peppar. Lägg upp i små glas, och stick ner en sparrisknopp i varje glas. Strö över några rostade hasselnötter. Färdigt! Receptet kommer från senaste numret av tidningen Lantliv Mat och Vin.

11 april, 2012

14 kommentarer

  1. Nu har jag kikat tillbaka på dina inlägg lite…
    Mysiga fikastunder och en massa god mat, som du ju alltid så underbart bjuder på här!!!

    Detta med getostkräm lät onekligen spännande….det ska jag testa vid tillfälle!

    Kram Mariette

  2. … och här läses det som "i glass med sparris och nötter…" hade kanske inte smakat lika gott:)
    Tycker mej känna igen tröjan på denna bilden från tröjan på galgen i lanthandeln?
    /Anki

  3. Mårtenssons och Kaksmulan, ni är skarpsynta! 🙂 Visst är det klänningen från Gårdby, den är hur skön som helst.

    Fia – till getost och sparris tycker jag att det vita vinet Boulder Bank passar bra, Systembolaget tipsade mig om det en annan gång när jag lagade något med just getost och sparris. Det har nummer 6367 på systemet. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration