Getostkräm i glas med sparris och nötter
Här kommer något för alla getostälskare därute! Underbar getostkräm som serveras i små snapsglas, och som toppas med nystekta små sparrisknoppar och rostade hasselnötter. Precis lika gott som det ser ut! Till 12 små snapsglas behövs följande:
3 msk Philiadelphiaost
100 g getost
1,5 tsk honung
salt
vitpeppar
0,5 dl hasselnötter
12 gröna sparrisknoppar
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, och stek stedan sparrisknopparna lite grann i en klick smör. Rör samman Philadelphiaost, getost och honung, och krydda med salt och peppar. Lägg upp i små glas, och stick ner en sparrisknopp i varje glas. Strö över några rostade hasselnötter. Färdigt! Receptet kommer från senaste numret av tidningen Lantliv Mat och Vin.
11 april, 2012
Oj oj oj! Så gott! Dessutom mycket fint serverat.
Mums! Och en väldigt vackert bild!
Fin kväll!
Kram Maria
Usch detta är ju rena matporren 😉
Jag älskar ju inte bara getost utan även sparris…hungrig igen, vill ha…
Nu har jag kikat tillbaka på dina inlägg lite…
Mysiga fikastunder och en massa god mat, som du ju alltid så underbart bjuder på här!!!
Detta med getostkräm lät onekligen spännande….det ska jag testa vid tillfälle!
Kram Mariette
Wow! Riktigt gottigt och lyxigt på vårbuffén! Och verkar så enkelt och smidigt att göra också!
… och här läses det som "i glass med sparris och nötter…" hade kanske inte smakat lika gott:)
Tycker mej känna igen tröjan på denna bilden från tröjan på galgen i lanthandeln?
/Anki
Ser och "låter" väldigt smakfullt. Måste prövas till nästa fest, snyggt ///
Så sött och fint dekorerat!
Ser verkligen smakligt ut!Du är så duktig kompis!
Vilka läckerbitar! De ger sannerligen habegär så bäst att bokmärka direkt.
Yum!
Mums så gott det lät! har du nåt bra tips till nåt gott vin till det?
Fia
Mårtenssons och Kaksmulan, ni är skarpsynta! 🙂 Visst är det klänningen från Gårdby, den är hur skön som helst.
Fia – till getost och sparris tycker jag att det vita vinet Boulder Bank passar bra, Systembolaget tipsade mig om det en annan gång när jag lagade något med just getost och sparris. Det har nummer 6367 på systemet. 🙂
Tack för ett vacker och som det låter väldigt gott tips. Skall prova redan i kväll.