Dukning Familj & vänner

Påsken i bilder

Då var det dags för bildregn av den gångna påsken! Vi börjar med dukningen, som syrran som vanligt stod för. Olof bidrog med att hälla röd karamellfärg i kastrullen när han kokade ägg, som vi sedan använde när vi dukade. (Och åt upp.)

Syrran knipsade av några grenar från ett par olika buskar i trädgården och la på bordet, och gjorde små fågelbon av blommor som bordsdekorationer. Blomsterarrangemangen står i oasis, som tryckts ner i avklippta plastglas. Plastglasen har sedan fiffigt dolts med det gula trasslet. Trassel hittar man i blomsterbutiken, hälsar syrran.

På vårbuffén serverades bland annat sparris med ägghack, getost och timjan.

Fullt fokus på cocotterna.

Nybakat bröd hör till på en buffé! Jag gör alltid det här brödet, mormor har det som sitt absoluta favoritbröd.

Nygräddade små cocotter!

På buffén bjöds det även på kallskuren kyckling marinerad i citron, vitlök, timjan och soltorkade tomater. Hur enkelt och smidigt som helst, går att förbereda fullständigt dagen innan och sedan bara ställa fram.

Kyckling i citron, timjan och vitlök, 6-8 bufféportioner
4 kycklingbröstfiléer
———-
Marinad:
1 citron (skal och saft)
en halv kruka färsk timjan
0,75 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
7 soltorkade tomater, strimlade
1 tsk honung
grovmalen svartpeppar
lite flingsalt

Bryn kycklingen runt om i lite smör i en stekpanna. Ugnsstek den sedan i mitten av ugnen på 225C i ca 15-20 min tills den är helt genomstekt och köttet är vitt. Låt svalna medan du förbereder marinaden.
Till marinaden – riv skalet av citronen och pressa ut saften. Blanda med hackad färsk timjan, pressade vitlöksklyftor, strimlade, soltorkade tomater, honung och olivolja. Krydda med salt och peppar. Skär kycklingen i fina skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Skeda över marinaden, täck med plastfolie och låt stå i kylen tills det är dags för servering.

Efter maten var det dags för det klassiska äggletandet. Eftersom det regnade och till och med snöade ihärdigt fick vi gömma äggen i vardagsrummet. Som synes hittade vi dem till slut, även om syrrans ägg som vanligt var lite svårare att hitta. I år hade Olof hängt upp hennes ägg med snöre i taket på en stor zinklykta vi har på golvet, det var helt osynligt såvida man inte kravlade in i lyktan och blickade uppåt. Vid det här laget är hon dock ganska luttrad på det här med påskäggs-razzia, så det tog inte allt för lång tid innan hon hittade det.

Årets sötaste påskägg i porslin!

12 april, 2012

14 kommentarer

  1. åhh vilka ljuvliga bilder, och vilket påskmys ni gjort.. verkligen härligt att se, speciellt för en som inte firade någon påsk iår. Vi jobbade båda natten och ungarna var utspridda för vinden 😉

    Trevlig fortsättning på våren!

    Kram Stina

  2. Underbara bilder, den påskfesten hade man inte tackat nej till minsann ;). Kycklingen ska läggas på minnet, perfekt buffémat ju. Jag följde din idé från fjolårets äggletning och gömde ett ägg i grillen(med överdrag och allt på) men de hittade det på nolltid..jag tror minsann ungar kan lukta sig fram till godis på mils avstånd 😉

  3. Gaah varför har inte ni barn?! det barnet skulle bli det mest bortskämda och förmodligen tjockaste barnet ever pga av allt gott ni skulle ge den hahaha!

  4. Kan bara säga att det är fantastiskt att bli bjuden på en sådan här härlig och fin påskbuffé. Underbar mat,ljuvlig dukning och härlig stämning, what more can you wish?

    Günter och jag tackar och bugar.
    Kram från mamma

  5. Vilken härlig påsk ni haft:-) Du har en duktig syrra som har öga för vackra dekorationer!Måste vara lite ögongodis med. Blev så sugen på allt gott ni tillrett…mums! Fina bilder oxå! Kram!

  6. Gud så gott! Och så härligt, och så fint och så färgrikt! Precis som en påsk ska vara. Förutom att det snöade då. Men det är ju petitesser i det stora hela 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration