Andra, Efterrätter, Glass

Baileysglass

God lördagsförmiddag! Eller det är ju snart lunch, nu när jag tittar på klockan. Jag är redan lunchhungrig. Faktum är att jag alltid är hungrig, jag tror att det är medfött. Men – till saken; dagens recept är något så smarrigt som Baileysglass, enkelt, smidigt och gott! Det här bara måste ni testa, jobbarkompisarna som agerade testpanel tyckte det var supergott!

Jag testade att göra Baileysglass en gång för en herrans massa år sedan, men då tyckte jag inte att det smakade något. Den här gången hällde jag i betydligt mer Baileys, och nu har jag hittat ett recept som jag tycker har perfekt balans av Baileyssmak!

Baileysglass, ca 6 portioner
4 ägg (4 äggulor och 1 äggvita)
1 dl strösocker
1 dl Baileys
4 dl vispgrädde

Separera äggen, och vispa äggvitan till ett hårt, vitt skum i en bunke. Vispa äggulorna ljusa och fluffiga tillsammans med sockret i en annan bunke, och vispa grädden i en tredje bunke. Vispa ner Baileys i äggsmeten, och rör sedan ner den vispade grädden i äggsmeten. Avsluta med att vända ner den uppvispade äggvitan i smeten. Frys i 3-4 timmar om du använder små portionsformar, och 5-6 timmar ifall du använder en enda stor form. Ska glassen inte serveras samma dag – låt den tina långsamt i kylen ca 20 min innan servering för bästa konsistens.

13 Kommentar

  1. Ekenäsliv

    14 april, 2012 at 11:00 f m

    Glass+Baileys, ja det kan ju bara bli lyckat:))
    Ha en härlig lördag söta du!
    Kram Anna

  2. Allt och/eller Inget

    14 april, 2012 at 11:04 f m

    Det där låter jättegott! Jag har verkligen fått smak för glass under min graviditet. Baileysglassen ska jag göra när magen är borta… om någon vecka kanske 🙂

    Ååå tack, vad kul att du gillade altanen! Gräset är bara två säsonger gammalt så mossan har inte hunnit ta över än, det hade den innan kan jag garantera 😉 Däremot tog klövern över hos oss i somras och jag säger bara Stroller Plus T-kombi. Svindyrt men effektivt. Snart får vi ge oss ut och göda gräsmattan igen 🙂

  3. Amy's piece of cake

    14 april, 2012 at 12:06 e m

    Denna ska testas här hemma minsann. Tack för bra inspiration. Önskar er en fin helg!

  4. Ann-Sofi MATSAFARI

    14 april, 2012 at 4:47 e m

    Bailys är ju vrålgott i glass! Det har kommit en ny smak med hasselnöt, den måste du testa!
    Trevlig lördag!

  5. ♥Linda♥

    14 april, 2012 at 4:59 e m

    Ska testas, absolut! älskar Bailys!

    härlig lördagskväll!!!

  6. Kaksmulan

    14 april, 2012 at 9:08 e m

    Mums vad gott! Jag känner helt igen mig i det där med medfödd hunger, men dig syns det ju inte på. Det gör det här. Muffintop låter ju visserligen bättre än bilring men ingetdera gör sig i bikni ;(

  7. Sofie

    15 april, 2012 at 5:06 e m

    Verkar fruktansvärt gott och läskande! Måste provas! 🙂

  8. Mårtenssons kök

    15 april, 2012 at 5:26 e m

    Herregud så gott det låter, ju mer desto godare:)

  9. Åsa

    17 april, 2012 at 6:32 f m

    http://www.recept.nu/1.315890/nic_stockholm/efterratter_godis/agg_mejeri/malvapudding_med_amarulaglass

    Här har du en enkel och kananon god glass…. Har gjort den på både amarula och baileys!! Gott!! 🙂

  10. Matarkivet

    17 april, 2012 at 10:34 f m

    Jag ♥ Baileys, så jag lär ju gilla detta receptet!! Mums!

  11. Anonym

    27 april, 2012 at 9:01 f m

    Dum fråga kanske men ställer man in i frysen utan att täcka med plastfolie eller lock?

  12. Helena

    27 april, 2012 at 2:06 e m

    Inga frågor är dumma! Jag har inga lock till mina formar, så jag brukar täcka dem med plastfolie istället. 🙂

  13. Marie - Gettergod Gelato

    26 oktober, 2012 at 10:18 f m

    Bailys är min svaghet när det gäller likörer…ihop med min GLASSPASSION så kan det inte bli annat än – WOW!!!!! Jättefina bilder och trevlig blogg! Blir otroligt inspirerad. Nu MÅSTE jag ju bara in här ofta! Ha en trevlig helg.

Lämna en kommentar