Jordgubbs- och champagnegranité
Solen strålar, det är varmt, det är fredag och idag börjar min semester! Tjoho! Och den bör firas in med klass. Som till exempel med en jordgubbs- och champagnegranité. En granité är ju en lite isigare variant av en sorbet, och det är en riktigt läskande dessert på en varm sommardag. Den här granitén har en lite vuxen smak då den består av den alltid lika uppskattade smakkombinationen champagne och jordgubbar.
Och bästa tipset – blir det något över, ta fram formen ur frysen en annan dag, lägg en matsked granité i botten på ett fint glas och fyll upp med bubbel, så har du dig en riktigt fin och god välkomstdrink!
Skriv utJordgubbs- och champagnegranité
En festlig och fräsch vuxendessert som läskar gott i värmen, gjord på den alltid lika uppskattade smakkombinationen jordgubbar och champagne.
- Total tid: 20 min + frystid
Ingredienser
- 500 g färska jordgubbar
- 0,75 dl strösocker
- 3,5 dl champagne
Instruktioner
Skölj och snoppa jordgubbarna, och lägg dem i en mixer ihop med strösocker och champagne. Det är bra om mixern rymmer strax över en liter vätska, annars går det bra att mixa det i två omgångar. Mixa till en slät röra, och frys i minst 6 timmar, gärna över en natt.