Glass

Blodapelsinglass

BlodapelsinglassNu när blodapelsinerna är som allra finast och affärerna ofta har bra erbjudanden på dem, är det ett ypperligt tillfälle att vispa ihop sig en blodapelsinglass! Det tar inte mer än tio minuter att göra smeten, och man behöver ingen glassmaskin. Varför pressa sig ett glas juice när man kan göra sig en omgång med glass, eller vad säger ni?

Visst är skålarna fina, förresten? De är faktiskt en bloggläsare som gjort dem, en jätteduktig keramiker i Eksjö som heter Emma Larsson. Jag var inne i hennes butik och handlade, och det visade sig att hon hade läst bloggen länge. Hur kul som helst ju! Jag ville ha allting i affären.

Skriv ut

Blodapelsinglass

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ät i säsong – ät blodapelsinglass! Vispas ihop enkelt och snabbt, och smakar lika gott som fräscht. Ingen glassmaskin behövs!

  • Total tid: 10 min + frystid
  • Antal portioner: 4-6 1x

Ingredienser

Scale
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1,5 dl socker
  • 1 stor (alt. 1,5 liten) blodapelsin, saft och skal

Instruktioner

Vispa grädden för sig. Vispa sedan äggulor pösigt ihop med sockret. Riv ner skal och pressa ut saften från blodapelsinen ner i äggsmeten. Vispa några minuter till med elvisp, tills det tjocknat igen. Rör samman med vispad grädde och frys smeten i minst 5 timmar före servering.

2 februari, 2022

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration