Blodapelsinglass
Nu när blodapelsinerna är som allra finast och affärerna ofta har bra erbjudanden på dem, är det ett ypperligt tillfälle att vispa ihop sig en blodapelsinglass! Det tar inte mer än tio minuter att göra smeten, och man behöver ingen glassmaskin. Varför pressa sig ett glas juice när man kan göra sig en omgång med glass, eller vad säger ni?
Visst är skålarna fina, förresten? De är faktiskt en bloggläsare som gjort dem, en jätteduktig keramiker i Eksjö som heter Emma Larsson. Jag var inne i hennes butik och handlade, och det visade sig att hon hade läst bloggen länge. Hur kul som helst ju! Jag ville ha allting i affären.
Skriv utBlodapelsinglass
Ät i säsong – ät blodapelsinglass! Vispas ihop enkelt och snabbt, och smakar lika gott som fräscht. Ingen glassmaskin behövs!
- Total tid: 10 min + frystid
- Antal portioner: 4-6 1x
Ingredienser
- 3 dl vispgrädde
- 3 äggulor
- 1,5 dl socker
- 1 stor (alt. 1,5 liten) blodapelsin, saft och skal
Instruktioner
Vispa grädden för sig. Vispa sedan äggulor pösigt ihop med sockret. Riv ner skal och pressa ut saften från blodapelsinen ner i äggsmeten. Vispa några minuter till med elvisp, tills det tjocknat igen. Rör samman med vispad grädde och frys smeten i minst 5 timmar före servering.