Glass

Violglass

Violglass

Om du hör till de som älskar violgodis kommer du att älska violglass! Så här års när skogsviolen växer vilt i trädgården och längs med cykelvägarnas kanter brukar jag alltid bli sugen på att göra något med viol. Förra året blev det en violpannacotta, och i år fick det bli den här violglassen som även har lite vanilj i sig.

Hur får man då fram violsmaken? Jag använder en violessens som jag köpt härifrån, den var helt enkelt lättast att få tag på. Den kostar 79 kr och räcker till många desserter eftersom violessens är så väldigt koncentrerat. Jag har även provat att göra glassen på viollikör, men det var inte lika gott, så violessens är att föredra.

Glassen bara vispar jag ihop och fryser som vanligt, så det är hur enkelt som helst! Det här är en prima vårdessert att bjuda på så här års när man kan garnera den med nyplockad viol. Skulle du inte få tag i violer så kan du alltid garnera den med penséer, de är ätbara precis som violerna. Eller varför inte lite krossad, turkisk peppar? Eller en lakritskolasås? Eller både och?

Violpannacotta

Ifall du vill ha en dessert som smakar viol men har lite mindre tid till hands så hittar du receptet här på violpannacotta.

Skriv ut

Violglass

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Violglass är lika gott som vackert! Violsmaken får sällskap av vanilj i denna glassen för alla som älskar violgodis!

  • Författare: Helena
  • Tillagningstid: 15 min
  • Total tid: 15 min + frystid
  • Antal portioner: 6 1x

Ingredienser

Scale
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,75 tsk violessens

Instruktioner

Mät upp grädden i en bunke och vispa till tjock konsistens.

Separera äggen och vispa äggulorna ljusa och fluffiga tillsammans med sockret och vaniljsockret. (Spara gärna äggvitorna och använd dem samma dag till äggviteskum i en drink. Livet är kort, jag tipsar bara 😉 Tillsätt violessensen i äggsmeten och vispa ett par varv till.

Rör samman grädden med äggsmeten och häll i en frysbar form. Frys i minst 6 timmar före servering, gärna över en natt.

3 maj, 2023

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration