På baraenkakatill.se använder vi så kallade cookies som förklaras närmare nedan.
Vad är cookies?
Cookies är en liten textfil som placeras på datorn av en webbserver och fungerar som ett ID-kort. Cookies möjliggör att webbplatsen kommer ihåg viktig information som gör ditt besök på hemsidan bekvämare och för att förbättra din upplevelse som besökare. Cookies är så kallade passiva filer som inte kan sprida farlig programvara eller virus på din mobila enhet eller dator. Det finns två typer av cookies som kallas Permanent Cookie och Session Cookie.
Permanent Cookie
Denna typ av cookie sparar en fil som ligger kvar på besökarens dator. Den används till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål, val och intressen samt för statistikuppföljning.
Session Cookie
Under tiden en besökare är inne på en webbsida, lagras denna typ av cookie temporärt i minnet på besökarens dator. Session Cookies försvinner när du stänger din webbläsare.
Cookies kan antingen vara förstahands-cookies eller tredjeparts-cookies. Förstahands-cookies placeras av hemsidan du besöker medan tredjeparts-cookies placeras av en annan part. Tredjeparts-cookies används ofta för bland annat Google Analytics, Facebook och Remarketing med syftet att förstå hur hemsidan används, hur man kan förbättra användarupplevelsen samt för att generera målinriktad annonsering.
Vilka cookies domän.se använder och hur man avaktiverar dessa
Läs mer om vilka cookies som används på den här hemsidan, deras syfte, deras livslängd och/eller ändra inställningarna för dem genom att bläddra mellan tabbarna här till vänster.
Måste testas!
Kram kram
You know it!
Mumma kardemumma så gott … Brukar själv göra denna underbart goda glass…. Jag brukar har färska bär men jäkla i havet i helgen vankas det kräftskiva så då blir det den salta kolasåsen!!! Kram från Maja Öland
Åh vad trevligt med kräftskiva! Ja, gör kolasåsen, den är grym! Hoppas ni får en rolig kräftskiva!
Har letat efter äggfri glass då vi bor utomlands och vi inte vågar använda råa ägg pga salmonella-risken. Tack för tipset!!!
En fråga om din glass – använder du glassmaskin eller fryser du alltid i en form? Blev verkligen sugen på att prova ditt recept 🙂
Tack för en inspirerande och underhållande blogg med glimten i ögat!
Anna-Karin S
Hej Anna-Karin! Tack för din fina kommentar! Nej, jag har aldrig i hela mitt liv använt glassmaskin, jag dumpar alltid ner det i en form. Jag vet att det brukar sägas att man ska röra i formen var 20:e minut när den är i frysen, men det har jag aldrig kommit ihåg, och det har alltid blivit jättebra. Så kör hårt, och lycka till med glassen! 🙂
Det verkar väldigt gott, måste prova! Vilken söt dessertskål på fot, var har du köpt den om man får fråga?
Åh, den är tyvärr jättegammal, jag har fått den från min mormor, och jag tror att hon i sin tur införskaffade den redan under 50-talet. Det står inget märke på den. Men kanske att man kan fynda liknande i antikaffärer?
Ser väldigt gott ut!! Bra med tips om snabba godsaker!
Kram
Tack! 🙂
Vi blev bjudna på en avocadoglass med kondenserad mjölk på förnyår förra året som var otroligt god! Har dock inte gjort det sedan dess, men receptet ligger i måste-prova-mappen! :=)
Mm vad gott det ser ut! Och smidigt verkar det ju också 😀
Håller för ögonen för tillfället, men bokmärker till senare tillfälle…
Åh herregud så gott det låter. Kondenserad mjölk är verkligen fantastiskt.
Hur står sig den salta kolaglassen gentemot din helt galet goda dulche de leche-glass?
Förlåt för sent svar! Alltså om jag måste välja, typ under hot, väljer jag ändå den klassiska dulce de leche-glassen som innehåller ägg.
Den glassen är helt klart ens bästa vän – snabbt och GALET gott! Härligt att den karamelliserade mjölken finns hemma med, alltid bra att spara tid på att koka dulce de leche.
Ja, glassen är mycket smidig att göra, men kräver smaksättning tycker jag. Saltkola och lakrits låter mycket gott!
Funderade senast igår om man skulle prova göra egen glass, så vips kom dessa smarriga bilder upp! Lätt att det ska testas med lakrits! 😀
Ja, lakritsglassen blev GRYM!
Gud vad gott! Måste jag testa 🙂
Tack för receptet. Mycket lättlagat. Blir dock jättesött! Mindre kondenserad mjölk, kanske. Eller kondenserad mjölk utan socker. God smaksättning: stött kardemumma.
Hej! Jag tycker att sötbalansen är rätt okej, men det där är ju alltid individuellt. Måste absolut testa med kardemumma någon gång, tack för tipset!