Andra Öland Restaurang

Sista veckan på StrandNära

Häromkvällen var syrran och jag och åt på favoritrestaurangen StrandNära i Stora Frö här på Öland. Man får ju passa på nu, när restaurangen bara är öppen veckan ut innan den stänger för säsongen.

Man kan ju även bo över på StrandNära, och jag misstänker att många av sommarens gästar är surfare som har åkt till Öland för lite kvalitativ windsurfing, då Haga Park som ligger alldeles i närheten är lite av ett surfing-mecka. Mina egna windsurfingskills är högst begränsade. Sist jag windsurfade var för ett par år sedan på sommarstugan, och bara att få upp det där seglet utan att det tippade över mig och jag ramlade baklänges var ju en bedrift. För att inte tala om det här med att vända, det är ju skitsvårt! Jag stod still på brädan och ylade ”Titta, jag surfar!” och körde i vind tills jag trillade av längre borta i bukten. Sen fick jag bli hämtad med båt, och syrran fick surfa hem brädan.

Så jag ägnar jag mig hellre åt matsurfning, som häromkvällen, när syrran bjöd på StrandNära-middagen.

Fläskfilén är min favorit, i år igen…

…liksom lakritspannacottan med salt kolasås, som är ny för i år. Men den rara desserten till vänster är minst lika god! Först är det ett lager med vaniljkräm, som eventuellt kan innehålla lite vit choklad också (jag ska låta det vara osagt), sedan ett hopkok på rabarber och jordgubb, och högst upp en avbränd, finfin maräng. För några veckor sedan åkte Olof och jag till StrandNära en eftermiddag enbart för att dricka finkaffe och äta efterrätt. Man får ju passa på.

Som sagt, veckan ut är det öppet! Om du befinner dig i trakterna i veckan, rekommenderar jag varmt en middag på det här stället.

Från en middag till en annan – ikväll blir det pulled pork här hemma, och familjemiddag! Vi har finbesök från min halvsyster i Strömstad, och syrran och lilla Rose är också här. Hoppas att ni alla får en fin tisdagskväll!

6 augusti, 2013

9 kommentarer

  1. Ser riktigt gott ut det där! Och jag blir så glad när jag tittar in hos dig, kanske för en konstig anledning… Det är nämligen så att ganska så många just nu verkar äta nyttigt, och det gör INTE jag. Inte du heller vad det ser ut. 😉

    Inte så stolt över det, men blir just nu provocerad av alla nyttiga rätter som visas dagarna i ändå. Kan vara en uns av avundsjuka, men det vägrar jag erkänna högt för någon… 😉

    Kram kram

    1. Haha Malin, jag förstår precis vad du menar! Det är ju knappt man vågar erkänna att man hellre ligger i hammocken och äter chips än går en powerwalk i fräsiga gympaskor. Men det är i alla fall precis vad jag gör. Om om det får dig att känna dig ännu bättre, kan jag förtälja att vi åt glass till lunch i söndags. Enbart. Däremot var det tre olika sorters glass, så det var ju ändå en viss mångfald.

  2. En kompis till mig hittade din blogg via min blogg (och älskar den) så de bodde här när de var på Öland i sommar, och köpte med sig finfina presenter till mig hem! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration