Andra Öland Säsong

Ekologisk grönsaksshopping

Varje år så här års brukar jag göra ett inlägg om hur långt grönsakerna och kryddorna har kommit i portskjulet i Björnhovda. Det är min lilla oas för närodlade och helt ekologiska och obesprutade grönsaker och kryddor, alldeles i utkanten av Färjestaden, en hundpromenad från där jag bor.

Nu har det redan hunnit gå en vecka sedan vi var där och tog bilderna, och jag kan tänka mig att saker och ting har hunnit ännu längre. Det går fort nu, och i senare delen av augusti brukar det finnas som allra mest att handla.

De flesta av tomaterna var inte klara, men jag tjatade till mig att få köpa några tidiga små raringar.

De säljer kryddor också, timjan med en hel del flås i! Den är inte alls som den tunna, milda timjan man köper i matbutiken, utan mer kraftig, med mindre och tjockare blad. Det riktigt bränner till på tungan när man tuggar på den.

Man får ju plåta de vackra blommorna också, när man ändå är igång.

Som sann matälskare kan jag inte bli annat än lycklig av att titta på den här bilden på basilika. Grön och frodig är bara förnamnet!

På sommaren har man ju ofta lite mer tid, och då tycker jag att det känns bra att ta sig lite extra tid när man handlar sin mat, så att man kan åka till de där små gårdsbutikerna som faktiskt finns på så många ställen runt omkring, och köpa sig lite vettiga ingredienser. Sådana här grönsaker både smakar bättre och gör att man känner sig extra nöjd med sig själv när man äter dem. En winwin-situation, helt enkelt.

Portskjulet i Björnhovda har öppet kl 10.00-18.00 varje dag, den som vill kan läsa mer och se en liten karta på var det ligger kan göra det här.

31 juli, 2013

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration