Andra Säsong

Kvällar på sommarstugan

Som ni säkert vet vid det här laget, så är familjens sommarstuga en av mina absoluta favoritplatser. Stället har förmågan att få mig att släppa allt annat när jag är där, och bara njuta av nuet.

Hittills i sommar har det inte blivit så många kvällar i stugan som jag velat, men sommaren är ju som sagt inte slut än, och jag hör till den skaran som tycker lika mycket om hösten som sommaren, och jag fullkomligt älskar att vara där när luften är hög och färgerna börjar skifta i gult och rött. Och grilla kan man ju faktiskt göra året om! Just den här kvällen blev det nötkött med sallad och kall sås.

Kvällarna avslutas ofta i de bruna gamla läderfåtöljerna i sällskap av en god bok, och i Olofs fall, en whisky. Den brukar han dock få behålla för sig själv. När det har blivit mörkt brukar man kunna se hur fladdermössen flyger upp och ner i snabba banor kring huset, något jag alltid tyckt är kul. Alla har vi ju våra intressen.

Innan vi går och lägger oss brukar jag röra ihop en omgång fusksurdegsbröd som sedan gräddas till frukost dagen därpå. Det är imponerande vilket flås det är i den där senapsgula gamla 70-talsspisen, ugnen är mycket bättre än den vi har hemma!

Och så lite kaffe, så klart.

För så gott som frukosten smakar på sommarstugan, så gott smakar den inte någon annanstans. Bally håller med, även om han anser sig vara ganska upptagen med att hålla koll på korna som verkar vara ute på morgonpromenad.

29 juli, 2013

10 kommentarer

  1. Din blogg gör mig så glad Helena!Den är rakt igenom inspirerande och mysig och positiv och rolig läsning med underbara bilder. Tack så mycket 🙂 Önskar dig en fortsatt skön sommar!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration