Familjen Jul

Julen i Mariannelund

God fortsättning! Hoppas att ni alla har haft en lugn och skön julhelg. Vi tillbringade julafton i Mariannelund hos Olofs pappa och Anette. De gör alltid så fint och mysigt på julen, och som sliten småbarnsförälder är det en sann lyx att få komma till en färdig julafton som någon annan förberett, jag är så otroligt tacksam för allt jobb de lagt ner för att vi och barnen ska få en mysig jul. Och det har vi verkligen haft! När vi kom dit på julafton hade Anette hängt upp julstrumpor till barnen med små egengjorda presenter i.

Evelyn fick genast mersmak på det här med julgåvor och började undersöka resten av paketen också, ifall det kanske fanns fler till henne.

Någon mersmak på barnmaten var det däremot inte tal om, inte ens med hjälp av paddan som bordsmuta.

Julmaten hos svärfar och Anette är alltid den bästa, även om jag i ärlighetens namn inte är så mycket för julmat. Just det här med sill och grejer är ju inte riktigt min påse.

Men det finns alltid väldigt mycket annat att välja på, som synes. Man behöver aldrig gå hungrig därifrån, och det finns något för alla smaker.

Den här lilla hamstern visade sig tycka väldigt mycket om korv, köttbullar och julskinka. Och svärfars goda bröd, icke att förglömma! När han var ung jobbade han extra på bageri, och har därför alltid varit duktig på att baka gott bröd.

När mörkret la sig utanför fönstren steg spänningen hos Lily, kanske att tomten skulle komma ändå? Hon bytte om till sin nya prinsessklänning och krona för säkerhets skull.

Och visst kom tomten! Bally ylade högt i dörren, men tomten vågade sig in ändå.

Morgonen därpå var det tidig uppstigning, som alltid när man har morgonpigga små barn. (När de blir tonåringar ska jag dammsuga under deras sängar tidigt på morgnarna som hämnd.)

Egentid på toaletten är inget man kan räkna med.

Vi åt en mysig juldagsfrukost med risgrynsgröt innan vi begav oss till Olofs morbror några hus längre bort för att önska en god jul. Sedan rullade vi hemåt för julfirande med min sida av släkten med mamma och Günter och syrran och hennes familj. Tomten hittade faktiskt dit också, Olof gjorde en klassiker och gick och köpte tidningen.

 

27 december, 2017

8 kommentarer

  1. Oj, så fint! Inredningen, dukningen, julpyntet…! 😍 Det jag sett på matbilderna gör mig helt övertygad om att det också var gott.
    Men anar man inte en liten rynka på näsan hos sötnöten med nappflaskan i handen? Kanske kom inte köttbullarna fram tillräckligt fort, eller fick hon en flaska i stället för julskinka?

    1. Haha! Man anar onekligen en rynka på näsan hos den lilla sorken. Hon rynkar näsan för det mesta, både när hon är glad och arg, precis som mamma säger att jag också gjorde när jag var i den åldern. Tydligen ska jag ha sett ut precis som Evelyn gör. 🙂 Ska hälsa Anette att du tyckte om inredningen och pyntet, då blir hon glad. Hon gör alltid så fint. Stor kram Tina!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration