Andra Säsong Utflykt

Hösthelg i sommarstugan

Förra helgen var vi på sommarstugan och bara myste och tog det lugnt. Det är så vackert i omgivningarna kring stugan nu, höstfärgerna riktigt lyser om träden. Jag plockade en hundpåse (oanvänd sådan, ifall någon skulle undra) full med kastanjer som jag har dekorerat med hemma i huset.

Den här tiden på året är svårslagen, det är fantastiskt fint ute just nu!

Bally är såklart alltid fin, den lille skogsräven.

Slånbären är så stora att de nästan ser ut som plommon. När frosten kommer vill jag prova att göra saft på dem.

Efter en lång promenad är det skönt att ta igen sig lite. Vi följde Ballys exempel och slog oss ner i fåtöljerna vi också, och drack té och åt scones.

På kvällen åt vi schnitzel med kapris, citron och potatisråraka. Väldigt enkelt att tillaga, och väldigt gott. Sådana här helger borde man ha oftare!

22 oktober, 2013

18 kommentarer

  1. Vilken underbar helg ni verkar ha haft det! Härliga bilder som alltid! Slånbär minns jag från min barndom då vi fick slånbärssaft på min förskola som jag gick på gott men lite strävt vad jag minns! kram och Hälsa! Sofia

    1. Tack Sofia! Jag tror att jag har druckit slånbärssaft någon gång när jag var liten också, men jag kommer inte ihåg något av den, så jag är nyfiken på hur den smakar. 🙂

  2. Vilken höst vi har att njuta av,vilka färger,doften och den klara luften. Du bjuder på ett gäng underbara bilder och jag gillar starkt den lilla skogsräven…han är ju bara för söt där han sitter 🙂 Njuter av att vara ute i naturen med kameran och föreviga denna makalösa färgprakt. Vad gott det såg ut med schnitzeln…mums! Önskar dig en fin höstkväll! Kram Lenita

    1. Tack Lenita! Jo, den lille skogsräven är söt, och det vet han om, något han alltid utnyttjar vid matdags…. Kan tänka mig att du tar jättefina höstbilder på dina fototurer. Stor kram!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration