Andra Öland

Skördefesten – årets upplaga

Eftersom bilderna i skördefestguiden jag la upp förra veckan var ren och skär återvinning av förra årets upplaga, kommer här de första bildera vi har hunnit få fram från årets skördefest. Den gick av stapeln i helgen här på Öland, då ön visade sig från sin bästa sida och bjöd på strålande sol och t-shirtväder. Första stoppet blev hemma hos Inredningsfrun, som faktiskt inte bor så långt bort från mig.

Söta Inredningsfrun bloggar här, och huset är precis lika fint som man sett på bilderna på hennes blogg. Fikat som hon hade dukat upp i trädgården gick sannerligen inte av för hackor, det heller.

Turen fortsatte sedan till östra sidan Öland och den lilla byn Bläsinge, där jag shoppade majs för allt vad tygen höll. Jag älskar majs, och hade nog kunnat få med mig hela majskorgen om ingen stoppat mig.

Hemmagjorda dörrkransar i höstens färger fanns till salu i små vägstånd, tillsammans med egenkokta safter, sylter och marmelader.

Louise och Calle firade hemkomsten från sin senaste sjömannatur på havet med att köpa öländsk potatis…

…och fika på Gårdby Café och Lanthandel!

Det är roligt att fika! Som synes kan man ha hur kul som helst med en kanelfläta.Efter att ha tittat på lullull i inredningsbutiken vid caféet hade killarna en hållhake på oss, och vi hade därför inget annat val än att snällt följa med när de ville vara manliga och titta på en samling rostiga gamla traktorer som stod parkerade utanför en lada.

Men de gamla traktorerna var faktiskt ganska fina. Men säg inte det till killarna. Det här med traktor-sightseeing får ju knappast bli en vana.

6 oktober, 2011

6 kommentarer

  1. Va?! Kunde man hälsa på hos Inredningsfru? Fick man kika in inne i huset också? Det hade jag velat göra. Eller det hade jag rättare sagt gjort om jag bara så hade hamnat i hennes trädgård. Någon gång hade hon säkert tittat bort så jag kunde smita in och kika i huset 🙂

  2. Jag blir så avis när jag ser dessa underbara bilder och att ni har skördefest på Öland. Önska vi hade det med hos oss….har aldrig hört talas om detta.Det blir Öland nästa år :-))Hade inte din blogg funnits så hade jag aldrig fått reda på detta…det är så fina bilder! Jag njuter!! Känner mig lite tjatig när jag skriver så igen…men det är sant!! Kram!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration