Café och fika Familjen

Café Ångkvarnen med familjen på Kalmar Läns Museum

För ett tag sedan åkte vi in till stan och fikade hela familjen på lokal. Närmare bestämt Café Ångkvarnen, det fik som ligger högst upp i Kalmar Läns Museum. Så himla bra ställe. Barnvänliga ytor, en mysig atmosfär och gott fika. Jag var för övrigt helt TILL mig över att äntligen få komma ut och göra något tillsammans, hela familjen. Evelyn har varit sjuk i stort sett varannan vecka sedan november, och har vi inte kurat hemma och väntat ut en feberfri dag är det någon annan som haft feber eller vinterkräksjuka. Men just här var äntligen alla friska.

En rar liten rulltårta med smak av kokos. Jag åt en kärleksmums utöver denna. Man får ju passa på.

Lily vågar fortfarande inte smaka andra bakverk än kanelbullar, och det är ju inte alltid det finns. Just den här sena eftermiddagen var de slut, så vi rotade fram proviantlådan med digestivekex i skötväskan.

Efter fikat förflyttade vi oss in i lekrummet som ligger i anslutning till cafét. Lily var inspirerad och bjöd på virkade bakverk.

Evelyn fick också smaka. Storasyster är lite av en feeder.

Jag fick både tårta och kladdkaka, och en chans att dricka upp mitt té medan barnen lekte med leksakerna och tygkakorna. Helt klart en win-win.

18 februari, 2018

7 kommentarer

  1. Hihi vad mysigt! Tar också alltid rulltårta när det finns (vilket är sorgligt sällan; bästa bakverket!). Tyvärr tycker jag det är svårt att baka rulltårta själv, eller det är nog tur, hehe.

    1. Det är superlätt att baka rulltårta, bara man har ett pålitligt recept som funkar! Jag hade chokladrulltårta med smörkrämsfyllning som favoritkaka att baka under hela högstadietiden bara för att jag hittade ett lätt och faktiskt himla gott recept i hemkunskapsboken. Har faktiskt aldrig bloggat om det, antar att jag föråt mig på det då, men det är ju glömt nu! Har provat andra recept sedan dess, och misslyckats fatalt flera gånger. Lovar att baka min gamla klassikerrulltårta och lägga upp den här! Kram!

  2. Yey! Då kanske kidsen kan få hembakad rulltårta på födelsedagen framöver! Alltså min blir alltid liksom platt och torr. Som en kebabrulle som en kompis en gång sa, haha!

    1. Haha, kebabrulle! 🙂 Ska bli kul att baka rulltårta snart igen, faktiskt. 🙂 Jodå, våren är på väg hoppas jag, även om bakslagen brukar vara många. Snön är på väg bort, och vi har fullt av gula små vintergäck och snödroppar i trädgården. Sådant piggar alltid upp!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration