Andra, Öland

En typisk Ölandstur

När Louise och Calle var och hälsade på oss för ett tag sedan var det inte enbart tillverkning av blodpudding som stod på schemat. Självklart hanns det även med en klassisk Ölandstur med mat, fika och runtåkande på ön. (I det här inlägget har dock herrarna behållt alla kläder på, till skillnad från blodpuddingsinlägget.)

Vi inledde med en god lunch på Bo Pensionat, där vi smorde kråset med kött, sås och innovativa potatiskakor…

 …och lite mer kött och isterband. Riktigt gott!

Sedan körde vi förbi Resmo Krukmakeri där vi flanerade runt ett varv och jag gjorde mitt bästa för att inte riva omkull något.

Här överväger jag ifall jag behöver en ny skål eller inte. Man vet ju aldrig…

En vanlig syn på våra sightseeingturer – flams i baksätet.

En annan vanlig syn – Ölands platta alvar. Lika platt som mina fötter.

Och ytterligare en vanlig syn – fika på Gårdby Café och Lanthandel. Vi är vanemänniskor, helt enkelt.

Lite smågalna är vi nog också, alla fyra. Men vi har himla roligt!

16 Kommentar

 1. Malin`s Diner

  10 maj, 2012 at 8:53 e m

  Tycker jättemycket om Öland. När jag var liten var vi ofta där på somrarna. Vi tältade ALLTID! Många minnen är från när det ösregnade och vi låg i tältet och spelade kort.

  Kram Malin

 2. Ekenäsliv

  10 maj, 2012 at 8:59 e m

  vilket härligt inlägg om er och era fina vänner!!! hoppas allt är fint!
  Kram kram

 3. Hovkonditorn

  11 maj, 2012 at 2:11 f m

  Blir så glad av dina bilder! På Öland har jag också varit som barn, med min familj och vår husvagn. Minns en fin sandstrand och blåsten 🙂 Kram

 4. Kaksmulan

  11 maj, 2012 at 6:14 f m

  Öland är så fint! Det var många år sedan jag var där sist så frågan är om det inte är dags för ett besök i sommar. Jag är bara lite rädd att jag kommer att flytta in på Gårdby Cafe, det verkar ju va sååå mysigt!

 5. Ölandstok

  11 maj, 2012 at 7:49 f m

  Åh jag längtar efter att också kunna åka runt på utflykter på Öland! När jag var liten förstod jag aldrig vilket paradis vi bodde på men nu när jag kommer tillbaka ska jag uppskatta det varje dag. Öland är verkligen speciellt.

 6. kiwiberries

  11 maj, 2012 at 9:27 f m

  ååh vackra öland, det var länge sedan jag var där nu. vackra bilder!!

 7. Anna

  11 maj, 2012 at 11:16 f m

  Ni ser onekligen ut att ha himla trevligt 🙂 Kram på dig!

 8. Linnéa

  11 maj, 2012 at 1:39 e m

  Aldrig varit på Öland! Men verkar as mysigt.. Ni verkar ha ett så perfekt liv.. Önskar jag också hade det 🙁

 9. Mårtenssons kök

  11 maj, 2012 at 7:05 e m

  Och så säger dom att Skåne är platt?!
  Så härligt med sådana vänner som man verkligen trivs så bra och kan ha så kul med. Dom ska man hålla extra hårt i:)

 10. Lenita från Bohuslän

  12 maj, 2012 at 9:14 f m

  Vilken härlig dag ni hade och vilka härliga vänner att dela den med:-)Ni bor ju bara på ett helt fantastiskt ställe.Såna underbara mat och fika ställen,naturen och så finns det säkerligen hur många goa människor som helst där!Snart en tur till Öland:-) Kram på dig!

 11. Millas Hälsoblogg

  12 maj, 2012 at 10:04 f m

  Vad mysigt ska till Öland nästa helg.

 12. Linn S

  13 maj, 2012 at 9:20 e m

  Så härligt det ser ut! Finns det något bättre än att åka runt på landet mellan loppisar och caféer med härliga vänner 🙂 Förresten, vad fotar du med? Ha de fint! Kram

 13. Helena

  14 maj, 2012 at 8:22 f m

  Linn S – Ja, alltså, JAG fotar i stort sett ingenting, bara de bilder som är uppenbart fula, de är fotade med min mobilkamera. Just bilderna i det här inlägget har min man Olof fotat som tacksamt nog är fotograf. Jag tror att de här bilderna är tagna med en Canon EOS 5D Mark II.

 14. Linn S

  14 maj, 2012 at 12:40 e m

  Haha, du är för go! Tack för ditt svar iaf 🙂 Står nämligen inför valet av ny systemkamera till sommaren. Lutar dock åt en nikon d7000, men vi får se.

 15. Doktor Glas

  14 maj, 2012 at 4:07 e m

  Jättehärliga bilder! Vilken fin tapet på första bilden där i bakgrunden, älskar den!!

Lämna en kommentar