Andra Café och fika

Caféet på Kalmar Läns Museum


Jag hade länge hört talas om att det fanns ett café högst upp på Länsmuséet i Kalmar nere i hamnen, men aldrig kommit mig för att ta mig dit. Det ska erkännas att jag lite fördomsfullt undrat hur kul det egentligen kunde vara att fika på muséet. Men vet ni vad – det är hur kul som helst! Och vilken miljö, sen! Och man behöver absolut inte betala inträde till muséet för att få gå dit att fika, som jag först trodde.

Stilen på cafét är gammaldags, och bakverken är hemmagjorda. Här står jag och provsniffar på en toscabakelse, som jag ger 10 poäng av 10.

Vi var på Kalmar Läns Museum sist Calle och Louise var och hälsade på, för varken Louise eller Olof hade någonsin varit på Kronan-utställningen som finns där. Alltså skeppet Kronan, som sjönk 1676 utanför sydöstra Öland. Vi kände oss mycket mogna och kulturella som gick på museum som lördagsnöje. Just Kronan-utställningen kan jag verkligen rekommendera, för alla grejerna som de har grävt upp från havets botten är riktigt välbevarade.


Det finns väldigt mycket utrymme på fiket, så för de som har med sig barnvagnar passar det perfekt. Det finns till och med lekrum för de lite äldre barnen, och för de ännu äldre barnen (och alla andra) finns det fri wifi, vi såg ett gäng studenter som satt med sina laptops och varvade uppsatsskrivning med havsutsikt och nybakta bullar. Varför fanns inte det här stället när jag var student? Eller det kanske det gjorde, utan att jag visste om det.

Fina gamla skyltar hängde ner från taket i caféet. Hit lär jag gå och fika fler gånger!
25 mars, 2013

4 kommentarer

  1. Jag tror aldrig jag har fikat där. Skandal! Jag borde ha varit på museumdelen vid något tillfälle i alla fall. Ser mycket mysigt ut. Det var väl till och med där mina citronkakor skulle säljas så jag borde ta med mig vilddjuren på ett museumbesök snart.

  2. Tjo! Här sitter jag och läser i kapp för fulla muggar… och vad får jag se…. Kalmar museums café har förändrats… i MASSOR… tänk att jag för läääängesen jobbade där… och nog har det hänt en hel del…och till det bättre 🙂

    Trevlig påsk till er alla tre!

    Kram Stina

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration