Familjen

Egenföretagare på heltid

Helena Elm

Nu är jag egenföretagare på heltid, och det känns SÅ roligt!

Jag har ju drivit den här bloggen med tillhörande sociala medier länge nu, det har redan gått tolv år sedan jag skrev mitt första blogginlägg. Sedan kom Facebook och Instagram också, och jag började skriva krönikor och ta fram recept åt dagstidningarna här i regionen vilket jag gjorde i nio år. Efter mina mammaledigheter gick jag ner i arbetstid från mitt vanliga jobb till först 80% och sedan 60%, för att kunna lägga den tiden på mitt eget företag. Jag vet att det inte är alla som har möjligheten att få jobba så, och jag är så tacksam att jag fick göra den nedtrappningen under några års tid.

Och nu blir jag alltså egenföretagare på heltid. Jag kommer att sakna mitt gamla jobb och mina kollegor, för jag har haft turen att ha haft världens bästa jobb där jag jobbat med marknadsföring tillsammans med världens härligaste människor. Jag fick det jobbet på min 25-årsdag, och i år fyller jag 40.

Att gå över till att jobba heltid med mitt eget är dock ingen drastisk 40-årskris, vilket det säkert skulle kunna låta som, utan något jag kämpat länge för att kunna göra. Det är såklart jätteläskigt att ta det stora steget bort från tryggheten, men jag tror att jag skulle ångra mig ifall jag aldrig vågade försöka.

Så vad gör jag i mitt eget företag då? I stort sett det ni sett mig göra här på bloggen genom åren; ta fram recept, bilder och innehåll till sociala medier, både mina egna och andras. Ni vet ju också att jag jobbar med sponsrade inlägg, vilket är det främsta sättet att försörja sig på som influencer. Så på det stora hela kommer jag ju att fortsätta att jobba med marknadsföring egentligen, men på ett annat sätt.

Flyga propellerplan

Den sista augusti var min sista dag på mitt gamla jobb, och jag blev så otroligt fint avfirad. Efter att ha fått tårta och presenter åkte vi ut till flygplatsen i Kalmar där ett propellerplan rullades fram, och jag fick flyga över Kalmar och Öland.

Kalmar uppifran

Så fint att se Kalmar slott uppifrån! Minsta barnet som var hemma med farmor den eftermiddagen hade stått i trädgården och vinkat länge till planet utan att veta att det var jag däruppe. Jag fick prova att flyga själv, och det var verkligen jätteroligt!

Flygplan Borglanda

Vi landade på flygplatsen mitt emot Borgholms slottsruin på Öland där mina kollegor mötte upp med bubbel. Sedan åkte vi till Halltorps Gästgiveri och åt trerätters, och min fina kollega Marija hade skrivit en jättefin dikt. Jag grät nog en gång i kvarten hela den dagen. Men kollegorna finns ju kvar, och jag vet att jag kommer att hälsa på dem ofta.

Avtackning

För nu när jag får mer tid att ta fram fler recept och baka fler kakor måste jag ju ha kvalificerade provsmakare, eller hur? Jag ser fram emot att satsa ännu mer på det jag har byggt upp under åren, och hoppas att ni hänger med!

8 september, 2021

34 kommentarer

  1. Emelie! Tusen tack! Så roligt att höra ifrån dig, hoppas att allt är bra med dig! (Mina matteskillz är så begränsade att jag numera har en ekonom som hjälper mig med sådant. Hehe. Jag är nog bättre på att baka.)

 1. Vad roligt, lycka till! Jag anmäler mig som frivillig provsmakare alla dagar i veckan! /Janni (som attackhälsade utanför Fredriks i somras)

  1. Åh, det var så trevligt när du kom fram, jag blev jätteglad! 🙂 Det är bra att ha många provsmakare på lut. Nu låter det som att jag planerar att förgifta folk, men det har jag inte tänkt. Hähä! Stor kram!

 2. Gläds meddig. Du är otroligt kompetent och inspirerande. Dessutom vacker som en dag. Ser fram emot att följa dina framgångar. Kram!

 3. Jätteroligt , grattis .
  Hörs gärna av så du kan få provbaka på våra olika vetesorter , råg och ärtmjöl
  Mvh Camilla Sjövall Isgärde kvarn

 4. Så underbart att du får ta steget och förverkliga! Grattis!
  Ser fram emot härliga recept och inlägg.
  Veronika

 5. Önskar dig all lycka med ditt ”nygamla” liv. Har hängt med dig i många år och det ska bli spännande att se hur du utvecklar allt som redan är toppen. Älskar dina Ölandstips också. För oss med husbil har vi fått många fina tips på besöksmål. Må så gott!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration