Familjen

Egenföretagare på heltid

Helena Elm

Nu är jag egenföretagare på heltid, och det känns SÅ roligt!

Jag har ju drivit den här bloggen med tillhörande sociala medier länge nu, det har redan gått tolv år sedan jag skrev mitt första blogginlägg. Sedan kom Facebook och Instagram också, och jag började skriva krönikor och ta fram recept åt dagstidningarna här i regionen vilket jag gjorde i nio år. Efter mina mammaledigheter gick jag ner i arbetstid från mitt vanliga jobb till först 80% och sedan 60%, för att kunna lägga den tiden på mitt eget företag. Jag vet att det inte är alla som har möjligheten att få jobba så, och jag är så tacksam att jag fick göra den nedtrappningen under några års tid.

Och nu blir jag alltså egenföretagare på heltid. Jag kommer att sakna mitt gamla jobb och mina kollegor, för jag har haft turen att ha haft världens bästa jobb där jag jobbat med marknadsföring tillsammans med världens härligaste människor. Jag fick det jobbet på min 25-årsdag, och i år fyller jag 40.

Att gå över till att jobba heltid med mitt eget är dock ingen drastisk 40-årskris, vilket det säkert skulle kunna låta som, utan något jag kämpat länge för att kunna göra. Det är såklart jätteläskigt att ta det stora steget bort från tryggheten, men jag tror att jag skulle ångra mig ifall jag aldrig vågade försöka.

Så vad gör jag i mitt eget företag då? I stort sett det ni sett mig göra här på bloggen genom åren; ta fram recept, bilder och innehåll till sociala medier, både mina egna och andras. Ni vet ju också att jag jobbar med sponsrade inlägg, vilket är det främsta sättet att försörja sig på som influencer. Så på det stora hela kommer jag ju att fortsätta att jobba med marknadsföring egentligen, men på ett annat sätt.

Flyga propellerplan

Den sista augusti var min sista dag på mitt gamla jobb, och jag blev så otroligt fint avfirad. Efter att ha fått tårta och presenter åkte vi ut till flygplatsen i Kalmar där ett propellerplan rullades fram, och jag fick flyga över Kalmar och Öland.

Kalmar uppifran

Så fint att se Kalmar slott uppifrån! Minsta barnet som var hemma med farmor den eftermiddagen hade stått i trädgården och vinkat länge till planet utan att veta att det var jag däruppe. Jag fick prova att flyga själv, och det var verkligen jätteroligt!

Flygplan Borglanda

Vi landade på flygplatsen mitt emot Borgholms slottsruin på Öland där mina kollegor mötte upp med bubbel. Sedan åkte vi till Halltorps Gästgiveri och åt trerätters, och min fina kollega Marija hade skrivit en jättefin dikt. Jag grät nog en gång i kvarten hela den dagen. Men kollegorna finns ju kvar, och jag vet att jag kommer att hälsa på dem ofta.

Avtackning

För nu när jag får mer tid att ta fram fler recept och baka fler kakor måste jag ju ha kvalificerade provsmakare, eller hur? Jag ser fram emot att satsa ännu mer på det jag har byggt upp under åren, och hoppas att ni hänger med!

34 Kommentar

 1. Åsa F

  8 september, 2021 at 10:47 f m

  Vad kul!!!
  Stort lycka till

  1. Helena

   8 september, 2021 at 10:56 f m

   Tusen tack Åsa för pepp! 🙂

 2. Emma

  8 september, 2021 at 12:00 e m

  Stort grattis och lycka till!

  1. Helena

   9 september, 2021 at 2:45 e m

   Tusen tack Emma!

 3. Din mattekompis Emelie från Stagg

  8 september, 2021 at 4:22 e m

  Vad roligt! Stort grattis och lycka till 🙂

  1. Helena

   9 september, 2021 at 2:44 e m

   Emelie! Tusen tack! Så roligt att höra ifrån dig, hoppas att allt är bra med dig! (Mina matteskillz är så begränsade att jag numera har en ekonom som hjälper mig med sådant. Hehe. Jag är nog bättre på att baka.)

 4. Malin

  8 september, 2021 at 5:42 e m

  Åh, heja dig! Och snygg som tusan är du dessutom ❤️❤️

  1. Helena

   9 september, 2021 at 2:42 e m

   Tack Malin! Håhå, kurr och spinn.

 5. Sofia Ekholm

  8 september, 2021 at 6:24 e m

  Så roligt, stort grattis!!! 🥰🥰😔

  1. Helena

   9 september, 2021 at 2:42 e m

   Tusen tack Sofia!

 6. Sofia Ekholm

  8 september, 2021 at 6:25 e m

  Men gud, skulle ju INTE bli nån ledsen gubbe!!!

  1. Helena

   9 september, 2021 at 2:42 e m

   Hahahaha! 🙂

 7. Janni

  8 september, 2021 at 7:20 e m

  Vad roligt, lycka till! Jag anmäler mig som frivillig provsmakare alla dagar i veckan! /Janni (som attackhälsade utanför Fredriks i somras)

  1. Helena

   9 september, 2021 at 2:42 e m

   Åh, det var så trevligt när du kom fram, jag blev jätteglad! 🙂 Det är bra att ha många provsmakare på lut. Nu låter det som att jag planerar att förgifta folk, men det har jag inte tänkt. Hähä! Stor kram!

 8. Erika Gelotte

  8 september, 2021 at 8:28 e m

  Gläds meddig. Du är otroligt kompetent och inspirerande. Dessutom vacker som en dag. Ser fram emot att följa dina framgångar. Kram!

  1. Helena

   9 september, 2021 at 2:40 e m

   Tusen tack Erika för de jättefina orden! Många stora kramar till dig.

 9. Camilla

  8 september, 2021 at 8:59 e m

  Jätteroligt , grattis .
  Hörs gärna av så du kan få provbaka på våra olika vetesorter , råg och ärtmjöl
  Mvh Camilla Sjövall Isgärde kvarn

  1. Helena

   9 september, 2021 at 2:40 e m

   Tack så mycket! Vad spännande med ärtmjöl!

  1. Helena

   9 september, 2021 at 2:39 e m

   Tack så mycket Lotta!

 10. Yvonne

  8 september, 2021 at 10:08 e m

  Gläds med dej!
  Stort GRATTIS
  och LYCKA TILL!!!
  Kram Yvonne👏🎉💕

  1. Helena

   9 september, 2021 at 2:39 e m

   Tusen tack Yvonne! Stor kram!

 11. Charlotte

  8 september, 2021 at 11:10 e m

  Stort GRATTIS Helena och lycka till 🌺
  Kram Lotta

  1. Helena

   9 september, 2021 at 2:39 e m

   Åh, tack Lotta! Massor med kramar!

 12. Veronika Hildingsson

  8 september, 2021 at 11:39 e m

  Så underbart att du får ta steget och förverkliga! Grattis!
  Ser fram emot härliga recept och inlägg.
  Veronika

  1. Helena

   9 september, 2021 at 2:39 e m

   Tusen tack Veronika, och tack för att du hänger härinne! 🙂

 13. Therese Larander

  9 september, 2021 at 7:46 f m

  Woho! Heja dig Helena! Det kommer du inte att ångra, så roligt! 🤩🤩 Grattis och kramis

  1. Helena

   9 september, 2021 at 2:38 e m

   Tusen tack finaste Tässan! Så roligt att höra ifrån dig! 🙂

 14. Anna

  11 september, 2021 at 10:56 e m

  Way to go Helena! Hänger med såklart! Stjärnan på influencerhimlen som du är! 🦋🌸❤️

  1. Helena

   13 september, 2021 at 10:44 f m

   Gulliga, fina du! Stor kram! 🙂

 15. Lotta

  27 september, 2021 at 5:14 e m

  Önskar dig all lycka med ditt ”nygamla” liv. Har hängt med dig i många år och det ska bli spännande att se hur du utvecklar allt som redan är toppen. Älskar dina Ölandstips också. För oss med husbil har vi fått många fina tips på besöksmål. Må så gott!

  1. Helena

   28 september, 2021 at 7:37 f m

   Hej Lotta! Tusen tack för pepp och för din fina kommentar! Vad roligt att ni haft glädje av tipsen! 🙂

 16. Marija

  15 oktober, 2021 at 2:59 e m

  Vi saknar dig!!!!!!

  1. Helena

   18 oktober, 2021 at 8:26 f m

   Jag saknar er också!

Lämna en kommentar