Andra Familjen

Födelsedagsfirande

Förra helgen var det nästan trettio grader varmt. Men helgen som var nu sist, då var det bara tolv grader. Men vi skulle prompt sitta UTE och fira Lily. Det hade ändå blivit så trångt och stojigt i köket, så folk fick helt enkelt pälsa på sig.

Lily blåste ut de tre små ljusen på tårtan, men smaka den – det vågade hon inte.

På menyn stod kanelbullar, den här jordgubbscheesecaken och en mjölkfri pavlovatårta som inte fastnade på bild.

Lily började prata om sin födelsedag redan för ett halvår sedan, och har trott att hon fyllt år flera gånger innan dess. Vi har hela tiden sagt att när hon fyller år är det sommar, grönt på träden och varmt ute. Och då har hon av någon anledning sagt att då ska vi sova i tält, läsa saga i tält och dricka välling i tält. Så då fick det bli så, tolv grader ute eller ej. Olof och Lily hade haft det jättemysigt, läst saga med ficklampa och sovit i varma sovsäckar. På morgonen gick Evelyn, jag, svärmor och Bally dit och sjöng för henne.

 Det var en yrvaken tjej som blev glad för uppvaktningen.

Lilys farmor fyller år på samma dag som Lily. Hon hade dock inte tjatat ett halvår om att få sova i tält, utan var istället nöjd med gästrummet, som tur var.

Resten av dagen lektes det med syrrans barn som var här på besök, och igår åkte vi till ett stall så att tjejerna fick rida. Evelyn hängde med i sele, och Lily log från öra till öra när hon fick prova att trava lite.

6 juni, 2017

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration