Andra Familjen

Ettårsfirande

Härinne på bloggen har det den senaste veckan ekat lika tomt som i mitt hemliga godisförråd. Det har varit en fullspäckad vecka, med en om möjligt ännu mer fullspäckad helg. Sen Lily kom har vi varit högst obokade, till skillnad från förr, men just denna helgen hände verkligen allt; fester, bröllop, student och examen.

Våra vänner från Tyskland var här i en vecka, och innan de åkte tillbaka hann de med att vara med på Lilys första födelsedag. Jag hade dagen till ära bakat jordgubbstårta och tänkte låta barnet få smaka något sött bakverk för första gången. Hon började med att ge tårtan en high five, slickade grädden av händerna, men spottade sedan ut det jag erbjöd på skeden. Och det var ju lika bra, för min del får hon gärna tycka det är äckligt med tårta några år till.

En av presenterna som Lily fick var en lära gå-vagn, och den tultade hon runt med i trädgården efter födelsedagsfikat.

Det öländska vädret visade sig från sin allra bästa sida, och vi satt på en filt och tittade på medan hundarna busade i trädgården.

Sedan bar det av mot Ramnäs, som ligger ganska långt bort från våra trakter, i närheten av Västerås. Våra kära vänner Mary och Magnus hade bjudit in till bröllopsfirande i dagarna tre, och vi stuvade in oss i bilen och körde uppåt landet. Precis som i amerikanska filmer anordnade de en rehearsal dinner kvällen innan på herrgården där bröllopet hölls, där gästerna fick lära känna varandra och bli utfodrade innan den stora dagen. Tyvärr var vi tvungna att åka hem på förmiddagen på bröllopsdagen och kunde inte vara med på själva vigseln. Olofs bror tog studenten samma dag, och aldrig har jag velat vara på två ställen samtidigt så mycket som den helgen. Men vi är ändå glada att de anordnade middagen kvällen innan, så att vi kunde vara med lite grann. 

Efter en lång bilfärd på över fyra timmar ner till Mariannelund med en skrikande Lily var det skönt att få komma ur bilen en gång för alla. Lily har aldrig gillat att åka varken bil eller vagn, så det var lite av en pärs.

Anette hade ordnat en jättefin buffé till studentfirandet. Lily var dock mest intresserad av hennes halsband. Allt som går att slita i är roligt.

Det här var bara en av alla tårtor hon hade gjort, jag tror att det var tre eller fyra olika. Självklart åt jag en rejäl bit av allihop. Man har ju ett rykte att leva upp till. Hähä.

Ni får hålla utkik på Marys blogg framöver för bilder från festen. Miljön och festlokalen som var en gammal lada var helt fantastisk, och allt annat också. Just nu är de på väg mot San Fransisco och Highway One för bröllopsresa, och jag hoppas att de kommer att få det alldeles underbart på sin resa.

11 juni, 2015

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration