Grillat

Potatisar på grillen

Här kommer ett tips på hur ni kan festa till den sedvanliga potatisen när ni grillar:

Koka potatisen färdig. Häll av vattnet, och platta till varje potatis med t ex en stekspade. Lägg potatisarna i ett foliepaket och ringla över olivolja. Strö över färsk timjan och flingsalt, och vik upp kanterna på foliepaketet. Låt det ligga på grillen på indirekt värme (där paketet inte har kol under sig) i ca 5-10 min, så att potatisen hinner ta åt sig av smakerna.

Ibland kan det vara lika svårt att få tag i färskpotatis. Ett bra substitut är mandelpotatis eller delikatesspotatis, som brukar finnas i matbutikerna året runt.

3 juni, 2015

8 kommentarer

 1. Vi brukar också lägga potatisar på grillen ibland. Gott! Men nu blir det inget grillande… Vi kör runt med en kolgrill i husbilen och har insett att kolgrillar är förbjudna på campingarna i södra Europa… 🙁

 2. Mmm, så mycket gott jag har missat när jag inte haft så mycket tid att surfa runt i bloggvärlden. Och de där potatisarna är ju perfekta – det där med tajming grill och tillbehör behöver man ju inte bekymra sig över ett dugg!

  Ha det fint!
  Kram
  Suz

 3. Oh yes, grillade pantofflor är supergott! Vi har marinerat våra i chili, olivolja och citron, blir kanoners gott:)
  Ha nu en riktigt finfin helg, misstänker att det råder bröllopsyra?
  Kramar

  1. Åhå, chili minsann? Jodå, det rådde bröllopsyra. Tyvärr missade vi vigseln, men så kan det vara ibland. Olofs bror tog ju studenten samma dag.

 4. Potatisknyten är så gott till grillat!
  Vi brukar koka potatisen, ev dela den i mindre bitar, lägga till rejäla klickar med smör, skivad purjolök, dill och kryddor. Smaskens!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration