Grillat Lamm

Baconlindade lammfärsspett med getost och rosmarin

Nu är det officiellt sommar här på Öland! Det är soligt med varma vindar, och idag är det dessutom skolavslutning för barnen. När Lily och jag åkte till ICA i förmiddags för att handla jordgubbar körde vi förbi uppklädda små barn med kamerautrustade föräldrar. Tänk när det blir Lilys tur att stå i kyrkan och sjunga Den blomstertid nu kommer, vad jag kommer att sitta i bänkraden och gråta då. Hoho. Jag är väldigt lättrörd av mig, och sen jag fick barn har det om möjligt blivit ännu värre. Men jag har ju några år på mig att skärpa till mig.

Ikväll tror jag det är många som grillar för att fira att sommarlovet börjar. Här kommer ett grilltips; baconlindade lammfärsspett med rosmarin och getost, penslade med honung. Baconet håller ihop färsspettet och ger det samtidigt lite sälta. Perfekt ihop med den söta, påpenslade honungen. Det är nog de saftigaste spetten jag provat. Servera gärna med getoströra och potatis.

Baconlindade lammfärsspett med getost och rosmarin, 4 stora spett eller 6 lite mindre
1 röd lök
150 g getost
500 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad, färsk rosmarin
salt och peppar
2 pkt bacon
ca 3 msk flytande honung
———-
grillspett

Hacka rödlöken och riv getosten grovt på rivjärn. Blanda samman med lammfärsen. Pressa ner vitlök och rör ner hackad rosmarin. Salta och peppra. Forma färsmeten i 4 stora (eller 6 lite mindre) avlånga rullar, och trä ett spett genom varje rulle. Linda in varje spett i 2-3 baconskivor. Grilla spetten tills färsen är genomstekt. Pensla spetten med honung mot slutet av grillningen. Servera med getoströra och potatis, sallad eller grillade rotfrukter.

Getoströra med honung och rosmarin, blir ca 2 dl
150 g chèvre (getost)
1 dl crème fraiche
0,5 msk hackad, färsk rosmarin
1 msk flytande honung
salt och peppar

Kantskär chèvren och skär den sedan i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt crème fraiche, och mosa samman med en gaffel. Hacka ner rosmarin och rör ner honung. Smaka av med svartpeppar och lite salt.

12 juni, 2015

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration