Buffé Grillat Sallad Vegetariskt

Olofs potatissallad

Vad brukar ni har för tillbehör till kött när ni grillar? Kokt potatis och sallad? Potatissallad? Enbart sallad? Grillade grönsaker? Kanelbullar? Vi brukar ofta ha kokt potatis. Ambitionen är att vi även ska ha en trevlig sallad till och såser som jag kärleksfullt har rört ihop av ekologiska ingredienser, men med en treåring som vill vara närmre än ett plåster (”Mamma! Bääär mig!”) och en bebis som precis börjat resa sig mot ALLT och inte vet sitt eget bästa finns det noll tid till att göra fina såser.

Den kokta potatisen har därför på sistone fått sällskap av diverse fultillbehör. Ja gott folk – vi har börjat FULGRILLA. Trots att vi vunnit pris för bästa grillblogg och blivit kontaktade av TV-programmet Grillmästarna flera gånger är fulgrillandet ett faktum. Från att ha gått runt och bräkt att ”det är så smiiidigt att göra egen marinad och egna grillsåser” äter vi nu upp våra egna ord och kryddar dem med en plastig sprayflaska från kylen med färgglada tryck och suspekt innehåll från ICA. Grillsåserna står bredvid varandra på rad och är sprutbea på tub och någon mangohistoria som Olof gillar, också på tub. Några andra tillbehör hinns inte med. (Sallad hade varit kul.) Vi kommer säkert att börja fingrilla framöver igen, (som till exempel till helgen när vi får gäster och måste göra ett undantag och skärpa till oss lite och leverera) men just nu är jag tacksam över att det finns genvägar.

Nu illustrerar ju inte alls texten bilden här ju. Jag kom bort lite från ämnet. Jag skulle ju tipsa om ett enkelt tillbehör till grillat kött, och det är Olofs snabba potatissallad som är precis vad det låter som; potatis kombinerad med värmetålig sallad. Så slipper man göra sallad vid sidan om! Smart va?
Olofs potatissallad, 8-10 bufféportioner:
900 g färskpotatis
2 krukor dill
ca 2 msk olivolja
salt
250 g rädisor
2 krukor romansallad
1 liten rödlök
Koka potatisen i saltat
vatten tillsammans med dillen från en av dillkrukorna. Häll av vattnet, och
blanda runt potatisen med ca 2 msk olivolja och lite salt. Halvera rädisorna,
skär romansalladen i bitar, hacka den resterande dillen lite slarvigt, strimla
löken och rör samman allting. Häll upp i skål eller på serveringsfat. Den här
salladen fungerar fint både ljummen och kall.
21 juli, 2017

4 kommentarer

 1. ÄLSKAR att ni fulgrillar, verkligen ÄLSKAR! Haha, så kul ju! Grillmästarna med fulgrill hade jag velat se. ta ner pressen hos folket hemma i stugorna. Fast jag vet att ni kan fingrilla också, det har ni ju fått pris för!

  Vi har oftast ugnsrostad potatis eller sötpotatis till grillet. Barnen vill gärna ha crisscross-pommes. Äckliga färsigkryddade pommes. Älskar annars pommes, men inte dessa läbbiga. Har ju tyvärr inte fritös, så blir ugnspommes.

  Till sås har vi oftast kall vitlökssås med créme fraiche och kanske örter ibland. Sallad är överreklamerat. Grillade zucchini igår, alltid nåt. Grönt i alla fall.

  Kram på dig kompis! <3

  1. HU för crisscross-pommes! Jag var på en fin restaurang där huvudrätten kostade över 200 spänn, och så fick man såna FULPOMMES till. Är fortfarande upprörd. Men om jag själv friterar köpepommes är det såklart en annan sak. Hehe. Sötpotatis borde man hålla på mer med, det är gott! Kram!

 2. Läser och känner igen mig så! Jag älskar mat och stå och trixa länge med olika tillbehör och såser men jag är också mitt i småbarnsåren och försöker verkligen sänka ribban men det är inte lätt när man har fått smak på allt det goda hemgjorda. Jobbigt är det också att jag fortfarnande har tid att läsa alla bloggar och goda recept jag så gärna vill prova.. sen.. någongång :). Men det kommer tid till det sen såklart och då undrar man väl var småbarnstiden tog vägen. Befriande är det iaf att ni som är en av mina receptinspiratörer också har det så.

  1. Iréne – vad kul att du blir inspirerad av bloggen, och inte minst av fulgrillandet! 🙂 Jag känner så väl igen mig i att vilja så mycket men ha så otroligt lite tid. Men som du säger, det går ju fort, även om det inte känns som det när man är mitt uppe i det. Och tills dess är mitt bästa grilltips fläskytterfilé som marineras i Santa Marias klassiska BBQ-sås. 🙂 Stor kram!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration