Buffé Paj

Minipajer och behind the scenes

God söndagkväll! Vi är precis hemkomna från Norrköping där vi hälsat på Olofs mamma, och vi ska snart sätta igång att laga pannbiffar. Eller närmare bestämt storbiff, en enda stor färsbiff som man sedan skär i mindre bitar och serverar. Hur som helst, det är en odödlig favorit här hemma. Men nu var det ju inte storbiffen jag skulle avhandla, utan minipajerna på bilden ovan. Vi fotade dem förra helgen till matreportaget som kördes igår i Barometern och Smålandsposten (krönikan kommer snart här på bloggen) med sportlovstema.

Bally var som vanligt med och erbjöd en hjälpande tass till fotograferingen. Och en hungrig liten mage, ifall det skulle bli något över.

När husse ägnar sin uppmärksamhet åt något annat dröjer det inte länge förrän Bally tassar fram och låter husse bli påmind om vem det egentligen är som han borde fokusera på. De där minipajerna klarar sig ju faktiskt själva.

Vi fick låna våra grannars fina gamla spark. Bally tyckte det var sådär kul med spark. Det var onekligen roligare när det var pajer på sparken.

Italienska minipajer, ca 22 st
Pajdeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
———-
Fyllning:
2 krukor färsk basilika
8 soltorkade tomater
2 pkt fetaost á 150 g
———-
Äggstanning:
2 ägg
2 dl mjölk
———-
Små aluminiumformar

Knåda samman pajdegen, och låt den vila i kylen i ca 30 min om du har tid. Tryck sedan ut den i små pajformar. Nagga dem lite lätt med en gaffel, och förgrädda i mitten av ugnen i 5-8 min på 225C. Strimla basilika och soltorkade tomater, och lägg i en skål. Smula ner fetaosten och blanda. Fördela sedan fyllningen i de förgräddade pajskalen, men spara lite plats till äggstanningen. Vispa samman ägg med mjölk till en äggstanning, och häll upp på en liten kanna. Häll ca 1 msk äggstanning i varje pajskal. Ställ alla minipajer på en plåt, och grädda dem i mitten av ugnen på 225C i ca 10-15 min tills de har fått fin färg.

Minipajer med salami och Västerbottenost, ca 22 st
Pajdeg:
Se ovan
———-
Fyllning:
100 g salami
3 dl riven Västerbottenost
———-
Äggstanning:
Se ovan
———-
Små aluminiumformar

Följ pajreceptet på de italienska minipajerna ovan. Till fyllningen: Skär salamin i små bitar, och lägg i en skål tillsammans med den rivna osten och blanda. Fördela sedan fyllningen i de förgräddade pajskalen, men spara lite plats till äggstanningen. Kör sedan på igen enligt receptet på italienska minipajer.

17 februari, 2013

11 kommentarer

  1. Vilka fotokillar! Speciellt Bally som verkade fullt koncentrerad på godsakerna genom linsen 🙂
    Underbara bilder!

  2. Härliga bilder. Och reportaget var som vanligt snyggt!

    Jag skaffade Instagram för mer än ett år sedan, men har inte fattat grejen med det förrän nu. Nu när jag fotar allt som kommer i min väg så kändes det helt rätt.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration