Andra Reportage

Krönika med sportlovstema

Då var det måndag igen. Att helgerna ska gå så fort, det är ju samma visa varje vecka. Men innan vi vet ordet av är det ju faktiskt helg igen. Och idag hade vi riktigt kvalitetsfika på jobbet, så veckan har onekligen börjat bra på fikafronten! Den här tjejen bjöd på underbar hemlagad hallonpaj med lika hemlagad vaniljsås. (Jag måste verkligen göra egen vaniljsås oftare, det är ju så mycket godare än köpesås.) Vi åt tills vi nästan sprack. Som vanligt, med andra ord.

Från en sak till en helt annan – här kommer lördagens matreportage som kördes i Barometern och Smålandsposten. Recepten var på Olofs egenstoppade korv, två sorters minipajer och havrekakor. Här kommer krönikan:

Det är något visst med att grilla korv ute i naturen en kall vinterdag. Man är genomfrusen efter att ha utfört diverse vinteraktiviteter, man har ingen känsel i fötterna sedan ett par timmar tillbaka, och man har helt och hållet glömt bort det där med sittunderlag. När brasan man ska grilla över väl har behagat komma igång, blåser röken en alltid i ansiktet, nästan oavsett var man sitter. Till traditionen hör även att någon stackars korv alltid trillar ner mellan springorna i gallret och går ett sotigt öde till mötes, och mer ofta än sällan spiller man ketchup på jackan när man ska piffa till sin nygrillade korv. 


Men sedan vänder det. För när man väl får sätta tänderna i korven man har grillat över öppen eld, och höra den där lilla smällen som uppstår när man tar första tuggan och biter sig igenom korvskinnet, då glömmer man bort allt det där som man retade sig på innan. Och när man dessutom får dricka några klunkar varm choklad ur thermosen man gjorde i ordning hemma i köket på morgonen, och känna hur den söta, varma chokladen ger en värme som sprider sig genom hela kroppen och tinar upp den inifrån, då är allt bra igen. Då gör det inte längre så mycket att man en halvtimme tidigare råkade trassla in sig i ankarliften så illa att personalen i skidbacken var tvungna att kapa strömmen och stanna hela liften. Ja, det har hänt, och nej, det finns inte på YouTube. 


Men så länge det finns grillkol och matsäck finns det hopp, och finns det dessutom några kakor till efterrätt – ja, då kan det nästan inte bli mycket bättre.

18 februari, 2013

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration