Kakor

Världens godaste havrekakor

Havrekakor

Har ni testat de här havrekakorna? Med smör, russin och en hint av vanilj?

Jag skulle faktiskt vilja påstå att de är världens godaste havrekakor.

Bloggens allra populäraste recept!

Som vanligt har jag ingen självdistans när det kommer till småkakor. Men jag tror faktiskt att de är världens godaste havrekakor. De smakar precis som gammaldags havrekakor med russin ska göra.

Det här receptet är också bloggens allra populäraste recept, år efter år, med flera hundra besökare om dagen.

Ingredienser till havrekakor

Ingredienser till havrekakor

Hemligheten är nog ändå smöret. Som vanligt. Och havregrynen och allt det andra, så klart.

På ingredienslistan har vi förutom smör och havregryn även russin, vaniljsocker, vanligt socker, mjöl och bikarbonat.

Men det är något med smör och havregryn ihop, det blir helt enkelt alltid gott.

Chokladbollar består ju till exempel också till stor del av just smör och havregryn. Och det gillar man ju. Och så går det snabbt och enkelt att baka dem också.

Så gör du degen

Deg till havrekakor

En varning bör utfärdas redan nu – degen är farligt god. Så god att man helst vill äta upp den. Men då blir det ju inga kakor!

Det enklaste är att göra degen i en bakmaskin, men om du inte har någon går det jättebra att knåda ihop den på klassiskt vis i en vanlig, hederlig degbunke.

Börja med att blanda smör med socker, och ös sedan i de torra ingredienserna blandade med varandra. Efter det är det dags för havregrynen, och sist russinen.

Degen är klar när den består av många stora klumpar i en massa som på bilden ovan.

Forma kakdegen till bollar

Deg till havrekakor formade till bollar

Det behöver alltså inte vara en smidig degklump, för när man formar degen till bollar sedan så kramar man bara ihop bollarna. Sedan lägger man dem på en plåt och kör in dem i ugnen.

Det är först framåt slutet av ugnsgräddningen som kakorna flyter ut och blir till platta havrekakor. De fortsätter också att sjunka ihop och bli ännu plattare de första minuterna efter man tagit ut plåten ur ugnen.

Låt dem ligga kvar på plåten och stelna till i 5-10 min innan du flyttar dem.

Varianter och anpassningar

Plåt med havrekakor

De här havrekakorna går att variera en hel del, och som man kan läsa i de över 200 kommentarerna till det här inlägget är det många som har testat olika varianter:

  • Man kan ha hackad choklad i degen
  • Man kan få kakorna mjölkfria och veganska genom att använda mjölkfritt margarin
  • Man kan utesluta russinen
  • Man kan ha kokos i degen

Tips på fler lättbakade småkakor

Mormors kolakakor

Vem älskar inte klassiska småkakor? Spröda och knapriga kakor som är enkla och snabba att baka. Här är tre andra favoritkakor som var och en skulle kunna tävla om att vara Sveriges godaste småkaka:

Skriv ut

Världens godaste havrekakor

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.7 from 15 reviews

Smöriga, knäckiga, knapriga och alldeles underbara havrekakor! Av alla recept på min blogg är det här det allra populäraste.

  • Total tid: 25 min + tid i ugn
  • Antal portioner: 28 st 1x

Ingredienser

Scale
  • 200 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 4,5 dl havregryn
  • 2 dl russin

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C.

Rör smör och socker mjukt.

Blanda mjölet med bikarbonat och vaniljsocker, och blanda sedan ihop det med smöret. Blanda därefter i havregrynen, och sist russinen. (Det här går lika bra att göra i en bakmaskin som för hand.)

Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, det blir två plåtar med ca 14-15 bollar på varje plåt.

Grädda i mitten av ugnen på 175C i ca 13-14 minuter. De kommer att flyta ut och bli platta, och de är klara när de är gyllenbruna. Låt svalna på galler, men vänta gärna några minuter innan du flyttar dem så de hinner stelna till.

Kakorna förvaras bäst i burk med lock och går jättebra att frysa. (De tinar på nolltid!)

26 februari, 2024

226 kommentarer

        1. Jag gjorde dessa glutenfria med glutenfritt mjöl och havregryn. Jag la också till lite fiberhusk och majsstärkelse och dem blev super bra. Väldigt goda.

          1. Så jävla goda 😋
            Blev bjuden på dem en gång, gör redan min tredje omgång själv 😂😂

          1. Supergoda, men de flöt ut jättemycket. Blev mer flarn än kakor. Och ja, jag följde receptet, men har gasspis – om det kan ha påverkat?
            Mvh/Nina

        2. Super goda! Testade att ha i en tesked mald kardemumma och ca 2 dl rabarber, blev jätte gott och populärt! 😄






        1. Har bytt ut russin till chokladknappar då flera vänner är lite knussliga om det är russin i kakor. Mycket bra, receptet en klar favorit.






        1. Jag brukar hälla på varmt vatten på russinen och de får ligga i vattnet max 15 min.
          Tycker russinen blir mjukare och är lätt att göra!

    1. Här inte svarat tidigare men det måste ju vara många fler än jag som tycker att kakorna är fruktansvärt söta.

      1. Hej Kerstin! Det är ingen som kommenterat tidigare att de upplevt kakorna som alldeles för söta. Tvärtom är det väldigt många som kommenterat att de tycker att det är ett väldigt bra recept. Men sedan är ju alla recept fria för tolkning, och jag tycker att man ska anpassa dem efter hur man själv tycker att det smakar bäst, så testa att ha i lite mindre socker nästa gång om du vill det. Jag såg även någon på Instagram häromdagen som hade testat att söta dem med dadlar, det är ju också en idé.

          1. Vad roligt att höra Mona! Jag kan tänka mig att bittermandelolja lyfter ytterligare, måste prova! Tack för tipset. 🙂

        1. Jag hade inte tillräckligt med russin, fyllde ut med dadlar( eget påfund) hackade oxå i hasselnötter.. 😋 Favoriter!

      2. Detta var tänkt som en överraskning till sambon kom hem. Slutade med att sambon fick hoppa in och hjälpa mig. Vadå blanda ihop? Tog en sked för att blanda. Knåda skulle man visst göra, med händerna.

      3. Håller med, det drar ihop sig i munnen av allt socker. Man kan ta mindre nästa gång men alltid trist att behöva slänga kakor pga oätliga

        1. Gillar att experimentera och baka, men det här blev allt annat än lyckat. Ledsen att säga det. Degen blev supertorr som smulades sönder trots att jag följde receptet till punkt o pricka. Vispade smör o socker m elvisp för att få bort kristallerna o för att få smöret mjukt. Hjälpte föga.
          För mkt havre och mjöl till mängden smör. Väldigt söt, här måste man halvera sockermängden. Kakorna smulades sönder på en gång och gick ej att äta. Tyvärr, den här kakan var inte ok.

      1. Är det 175 grader varmluft eller vanlig över- och undervärme? Jag fick öka på tiden rejält men snart dags för provsmakning!

        1. Det är vanlig över- och undervärme. Det är det som standard på alla mina recept. 🙂 Det kan ju alltid skilja sig från ugn till ugn ändå, ibland får jag också vänta några minuter extra innan de är klara.

        1. Kan bara hålla med, supergoda 😋. Gjorde i matberedare, hade i alla torra ingredienser sen smöret och körde igång. Rullade lite kakor utan russin eftersom alla inte gillar russin. Hade i 1 dl russin och körde igång matberedaren lite snabbt igen.
          Snabbt, lätt, smidigt och så himla gott. Första men absolut inte sista gången jag gör dessa 😋😋😋

    2. Kakorna blev en stor besvikelse! Är får jag nog, säga en van bakare och jag följde receptet till punkt och pricka men kakorna flöt inte ut och blev torra, smulade sönder, höll inte ihop! De flesta får jag helt enkelt göra kaksmul av, går kanske att använda till någon dessert.
      Kommer verkligen inte göra dessa igen😣

  1. Här på västkusten har vi oxå njutit av det härliga vädret :-)Har faktiskt oxå vart ute i skog & mark med min syster och hennes 2 hundar….blev många vackra bilder i trollskogen.Hade gärna kommit hem till ett gäng av dina goda havrekakor…ser riktigt mumsiga ut!Påminner mig lite om min farmors havrekakor 🙂 Ha en underbar kväll för det skall vi i goda vänners lag med härlig middag! Kram.

      1. Dom här kakorna är verkligen beroendeframkallande, så otroligt
        goda. Familjens favoriter. Jag har också minskat på sockermängden eftersom russinen också ger sötma.

    1. Klar favoritkaka! Hemligheten bakom är säkert allt smör. Man ska aldrig vara snål när man bakar, det straffar sig och det blir inte alls lika gott.
      Jag gör dom däremot större och utan russin. Ca 16 st, 8 st på varje plåt.
      Mums!

        1. Det funkar jättebra! Man kan ha dem i frysen i några månader utan att de börjar smaka frys, men de brukar ta slut rätt fort. 😉

  2. Världens bästa havrekakor, De jag fick av dig sist tog slut i ett nafs. Går ju inte att sluta äta när man börjat. Kram Marija

    1. Sofie – visst är det så? Man vill alltid ha en burk i frysen! Tips är att skriva levergryta eller något annat mindre lockande på den så att du får behålla kakorna ifred.

      1. Vad roligt att du gillar dem Tord! De är mina egna favoriter, tror jag ska baka en ny omgång imorgon faktiskt. 🙂

        1. Hej Anette! Det går bra att byta, och då är 2 tsk en lämplig mängd bakpulver i det här receptet. (Gjorde det förra gången jag bakade kakorna. De blir bra på bakpulver med, men strået vassare med bikarbonat.)

      2. Super goda bakat många gånger
        Tycker inte dom är för söta, alla omkring mig tycker om kakorna 🤗😋😋

    1. Jättegoda! Fungerar att frysa. Ibland stoppar jag dem i mikron. De blir som nybakta! Det är smör som gäller, aldrig margarin!

  3. Blir det typ chocolate chip cookies fast med russin istället?
    Ser gott ut och inser ju att det är perfekt att baka kakor tillsammans med barnen.
    Ska nog testa det här nästa gång.

    1. Chocolate chip cookies brukar vara lite mer sega, de här är väldigt knapriga och spröda. Och HELT beroendeframkallande! 🙂

  4. Hej!
    Tack för en trevlig blogg!
    Mycket goda kakor! Eftersom mina grabbar inte gillar russin, blev det hackad mörk choklad istället. Tog en bilig variant, typ blockchoklad. Istället för bikarbonat, går det bra med bakpulver (som mestadels innehåller bikarbonat), men dubblera mängden. Hälsningar Pia i Eslöv

  5. Hade inga russin hemma men däremot gojibär som jag blandade i. Det blev också mumsigt! Det allra bästa med receptet är att det verkligen blev 28 stycken. Jag gör ofta lite för stora kakor när jag följer andra recept men detta receptet var perfekt! En sak som jag ändrade på var när jag rullade bollar till plåt 2 så lade jag bollarna i bullformar eftersom kakorna på den första plåten(15 st) flöt i hop. På så sätt behövde jag inte göra någonting när jag tog ut dem ur ugnen. Men det gör man som man vill med. Hur som helst så blev de vääääldigt goda! Hälsningar Camilla.

    1. Har bakat i hela mitt liv…sen jag var 5 år …nu är jag 70 och älskar fortfarande att baka ♥️
      Dessa havrekakor är grymt goda, de allra bästa😋
      Tack för detta fina recept,🙏👍

  6. Jättegoda!!! 😀 …och degen var också jättegod – livsfarligt ju – nära att det aldrig blev några kakor… 🙂
    …jag lade till ett ägg (det kändes tryggt att ha med ett ägg) och en halv tsk salt. / Martina

  7. Ja, dessa kakor var fantastiska! Min familj och jag ar nyflyttade fran Los Angeles till South Carolina, USA och jag har alla mina recept packade I lador. Jag hittade pa din blog nar jag sokte pa natet. Men det roligaste vad att jag ocksa ar ifran Oland. Jag har bott i USA sedan 1989. Uppvaxt i Farjestaden. Tack for receptet!

    1. Vad roligt att höras, och vad kul att du också är från Färjestaden! Tills du packat upp dina recept (och förhoppningsvis gärna efteråt 🙂 får du botanisera härinne för hederliga, svenska recept på gofika! Kram!

  8. Vilken underbar blogg.Hittade den idag. Är helt uppfylld blir en trevlig sommar att testa och njuta av dina recept och bilder . Kram Ann

    1. Hej Ann! Tusen tack för din fina kommentar, vad glad jag blir för dina ord. Varmt välkommen hit till bloggen! 🙂

  9. Det här gick inge bra ☹️ kakorna flöt inte ut. Provade att ta mer smör men det funkade ändå inte. Slutade med att allt hamna i soporna. Kommer inte göra dessa igen😤

    1. Hej Carina! Vad tråkigt för dig att det inte gick bra med kakorna. Det är oftast de allra sista minuterna som de flyter ut, och hur mycket det gör det kan bero lite på ugnen och hur varm den blir. Vill man hjälpa dem på traven kan man platta till dem lite innan man stoppar in dem i ugnen.

  10. Gjorde först en sats, hade även i hackad choklad och lite salt. Kommer bjuda på dem i min dansklubb när vi dansar Lindy Hop på en fin utedansbana. Där fikat är lika mysigt som dansen. Hm, ”provsmakade” – så för säkerhets skull gjorde jag en till sats. Nu med ljusa russin, plus choklad och lite salt igen. Behöver inte provsmaka dessa. Vet att de är goda. Gjorde dem på tre plåtar i varmluftsugn. Sats två flöt ut liite mer. Kanske för att jag hade mer vatten på händerna när jag rullade bollarna? Eller inte följde receptet helt perfekt… Alla blev perfekta på sitt vis ändå. Tack!

    1. Birgit – tack för din härliga kommentar! Tänk att få vara med med på Lindy Hop på ett hörn, om än så bara med ett kakrecept. 🙂 Vad roligt! Det finns säkert många saker som kan påverka hur mycket de flyter ut, som t ex om man kör med varmluft eller vanlig ugn och andra saker, men oavsett om de blir tjocka eller tunna är de ju alltid lika goda! Stor kram!

      1. Toppen recept men jag gör 40 st och dom blir helt perfekta. Goda, flyter ut lagom, går inte söder när man äter men dom smälter i munnen och jag får beställningar på att göra.

        1. Äntligen! Jag älskar havrekakor som man köper, men har hittills inte hittat nått recept jag själv bakat som nått upp till köpekakorna. Tror mormor gjorde egna som var supergoda, men hade inget recept. Hittade det här på nätet -tänkte, testar väl ett till recept då…o här var det, så gott…! De flöt ut väldigt mkt, men degen var farligt god, o det luktar gott i hela huset! Nästa gång lägger jag dem på tre plåtar istället…för det blir en bästa gång garanterat. Men då med choklad så även döttrar o barnbarn får smaka…Nu blir det jag o mannen som båda älskar russin som får äta alla…LYCKA!

  11. Bulle!
    Så skönt att hitta världens bästa havre kakor hos just DIG när man söker på just detta!!!=)
    De blev kanongoda!!! Tack för receptet!!
    Hoppas allt är bra med dig och de dina!!!
    Önskar er en fin jul tillsammans!!
    Kram Cissi

  12. Idag åt jag havrekakor på ett café i Baguio Filippinerna, och dessa var sparsamt söta men inkluderade även nötter. Blev inspirerad av ditt recept och tänker göra en sats imorgon med mandlar, russin och 1,5 dl socker, plus litet salt. Om det faller väl ut skall jag berätta. Jag letar efter goda saker som kan ätas med gott samvete även för en gubbe med stor benägenhet att bli rundare och i total avsaknad av motståndskraft mot goda kakor. Mindre socker, ordentligt med smör (kan knappast ersättas av någon olja gissar jag). Allt gott!

    1. Tack Johan för din härliga kommentar! 🙂 Vad spännande att få ta del av kakutbudet i Filippinerna. Ifall du vill äta något gott med gott samvete, och samtidigt tjäna några hipsterpoäng när du ändå är igång, skulle jag rekommendera det här rawfoodgodiset som är superpopulärt här på bloggen:
      https://baraenkakatill.se/raw-food-godiset-salty-carame/

      Eller det här, som smakar som nyttiga Snickers:
      https://baraenkakatill.se/salt-dadelkola-jordnotssmor/

      Lycka till med bakningen! 🙂

  13. Nu har jag bakat havrekakorna och istället för vetemjöl använder jag skrädmjöl (rostat havremjöl från Värmland) och torkade tranbär. Jag blev mycket nöjd och kakorna blir ganska glutenfria på så sätt.
    Kan jag använda receptet i en bok om jag anger Bara en kaka till som källa?

  14. Blev inte platta alls. Det är troligen jag som gjorde något fel, men jag vet inte vad, för att jag följde receptet exakt.

    1. Det kan variera från gång till gång hur mycket de flyter ut. Om de inte flyter ut och blir platta så gör det inget alls, de är lika goda ändå.

  15. Super super goda,frun älska dom,så nu är det dax för en dubbel sats ,
    Lätta o bra o baka även för en gubbe på 73 år,

  16. Väldigt goda! Precis i min smak. Lite väl söta kanske, men det kan man ju lätt åtgärda. Jag har haft ett otroligt bra recept från min mamma, men har tappat bort det. Detta liknar just ditt recept i mängderna av ingredienserna.

  17. Bakade 1 sats till 30 st blev helt perfekt. Skulle ha det till min fest. Tydligen var det inte bara jag som tyckte det. Utan även 4 stycken sockerråttor i familjen. Nu måste jag stå i 30 graders värme och göra nya 😃

  18. Såå goda! Blev perfekta då jag la till en liten skvätt sirap för mer sötma och knäckighet. Kan inte sluta äta…

  19. Misslyckades tyvärr! Smulig, torr deg. Svår att forma. Ja, smöret var mjukt, det hade legat framme halva dagen. Kakorna flöt inte ut, höll inte ihop ens. Smaken är det inget fel på iallafall, får äta smulorna förstås :). Jag följde receptet till punkt och pricka. (Varför inte väga ingredienserna istället för dl mått…)?

    1. Hej Walla! Vad tråkigt att kakorna inte blev bra. Visst skulle man kunna väga ingredienserna, men jag upplever att de flesta som lagar efter mina recept hellre mäter med decilitermått än väger ingredienserna för att det går fortare. Hoppas att det går bättre nästa gång.

  20. Så goda kakor försvinner fort .Nästa gång blir det dubbel sats. Riktigt enkla att baka. Bra att låta smeten stå och dra en liten stund

  21. Mums! Jag hade solrosfrön i istället för russin 😋 Tryckte även ner bollarna efter ca. 7 min i ugnen för att ”hjälpa” till lite. Blev perfekt! Ätit alldeles för många, men godast när de är färska, eller? 😉 /Dulle

    1. Vad gott med solrosfrön i! Helt purfärska är de ju såklart som allra godast, men de håller sprödheten riktigt fint i frysen, jag brukar förvara dem där och ta fram en ett par minuter innan jag ska äta den. 🙂

  22. Jag ska prova receptet nu. Men reagerar på att ett recept med vetemjöl kommer fram när jag sökte på glutenfritt ! Konstigt.
    Jag återkommer med en kommentar när jag provat att baka dom med glutenfritt mjöl

    1. Det är svårt att styra över vad Google plockar fram när man söker, det är inte alltid Google hittar rätt. 😉 Men jag ser fram emot att höra hur kakorna blir på glutenfritt mjöl!

  23. Tusen Tack För Godaste Kakorna🙏
    Jag använde Rapsolja blandat med lite smör och det blev Jätte Mums 🤩
    Är inte mycket som går upp mot ett glas kall mjölk med kaka😁

    1. Vad roligt att du gillar dem Erica! Kul att veta att det även funkar med rapsolja! Håller helt med dig om mjölk och kakor. 🙂

  24. Jag älskar havrekakor och detta var klart bästa receptet jag bakat efter. Dom har allt aromen från havregrynen, spröda, helt enkelt underbara!

  25. Supergoda!!! Gjorde vegansk variant av först lils strösselkakor igår och nu dessa idag. Hade i en rejäl skopa salt och har knaprat hela kvällen. Och degen! Av båda sorter, jisses alltså! Ngn gång ska jag äta degen som den är.
    Tusen tack för bra recept!

    1. Haha! Vad härligt! Jag brukade också baka kakorna på mjölkfritt margarin när jag åt helt mjölkproteinfritt under en tid, och båda dessa kakor lämpar sig toppen för det! Håller med om att degen är supergod! 🙂

  26. Tack! Väldigt goda kakor. Hade svårt att få ihop degen så jag tog 2 msk vatten och drog av 0.5 dl socker. Gräddningstiden ökades på och det blev helt perfekt sååå underbart goda.

  27. Bonden är mer än nöjd, igen 😀

    Eftersom jag inte gillar russin, så ska jag absolut testa tipset med hasselnötter nästa gång.






      1. Detta börjar bli lite besvärligt, för bonden blir kinkig om kakburken är tom för länge 😀

  28. Gjorde dem glutenfria med sempers finmix o glutenfria havregryn. Körde de några minuter extra i ugnen. Blev fantastisk goda. Tack för ett toppen recept

  29. Smör är alltid bäst, men när sonen inte tåler mjölkprotein så blir man tvingad att använda ett alternativ. Kakorna blev precis som utlovat utsökta även om smöret är utbytt mot mjölkfritt margarin.

    1. Vad roligt! Jo, men de funkar ju på mjölkfritt, annars vet jag inte vad jag fikat på under amningarna med mina två barn.

  30. Jättegoda! Jag ersatte lite av smöret med flytande margarin för att få en mer lättarbetad deg. Flöt ut jättefint på plåten.






  31. Jättegott recept! Bakade dubbel sats av dessa till en stor grupp gotländska pensionärer, och jag fick tre leenden och två nickningar av tanterna… så med beröm godkänt!🙂

    Ett tips, jag brynte halva mängden av smöret och mixade i. Blev väldigt gott med lite knäckig smak.






    1. Vad härligt! 🙂 Allt trevligt när det man bakar uppskattas ju! Ska absolut prova att bryna smöret jag också!

  32. Smaskigt recept! För söta för min smak så jag halverade mängden socker och tillsatte grovhackad mörk choklad och salta jordnötter, gjorde lite större bollar och tryckte ut dem något innan ugnen.






  33. Blev smulor av degen. Gick inte ens att forma. Vad har jag lärt mig av detta? Jo, läsa recensionerna först om jag ska göra följa ett influencer-recept, ser att det hänt flera som försökt göra dessa kakor. Fick slänga smulorna.

  34. Tycker jättemycket om smaken, sprödheten och att man kan variera med russin, nötter och choklad. Dock var jag tvungen att minska mängden socker med lite mer än 0,5 dl och lägga till en anings mer smör för att kunna rulla dem. Har också märkt att de flyter ur mer och blir tunnare med mindre mängd vetemjöl i förhållande till övriga i gredienser. Dock supergoda kakor när man hittar den mängd socker, smör och vetemjöl man själv föredrar 😊

  35. Synd å slänga misslyckade så klart! Ett tips! Torka, mal och frys dom. Kan användas på glass t.ex.
    Själv hade jag misslyckade chokladkakor i frysen som blev god smakvariation till havrekakorna. Som dessutom är våra favoritkakor.






  36. Goda som tusan! När vet jag att dom är klara i ugn förutom att de fått gyllene färg? Ska dem hålla ihop och att man kan flytta runt kakorna på plåten i ugnen innan man plockar ut dem? Jag hade en omgång som delade sig så fort jag skulle flytta dem från plåt till galler, dvs de upplevdes mjuka i mitten och smulade därför isär. De stelnade sedan men var ju då ”sönder”.






    1. I min ugn är de klara efter ca 13-14 min, då är de gyllenbruna och har flutit ut till ganska platta kakor. (Men de plattar till sig lite extra efter att ha vilat på plåten några minuter efteråt.) Man kan inte flytta dem direkt, jag skulle nog vänta i 10-15 min med att flytta dem så att de inte går sönder. Jag ska skriva dit det i receptet, tack för att du sa till! Hoppas att det går bättre nästa gång. 🙂

  37. Jag testade det här receptet men bytte ut russinen mot mandel, och gav till min kille i namnsdagspresent. De blev så goda att hans mamma frågade mig om receptet! Klart de bästa kakorna jag har gjort, de får högsta betyg. Stort tack för att du delade med dig av receptet. <3






  38. Så goda! Använder som basrecept och varierar efter humör. Senast omgången med kokos och tranbär. Får gömma dom i frysen för sambon.

  39. supergoda kakor! flöt inte ut lika mycket som jag räknade med, men blev ändå jättebra. ska testa att platta till dom lite innan dom åker in i ugnen nästa gång. helt klart en ny favorit 🙂






    1. Vad kul att du gillade dem! Det är lite olika från gång till gång hur mycket de flyter ut tycker jag, men de plattar ofta till sig lite mer när de legat ett tag på plåten tycker jag.

  40. Lättlagat- ja! Dessvärre är det för mycket socker och för lite havre i dem 😒 Undrar om det går att byta ut mjöl mot havregryn helt och dra ner på socker. Kommer att testa det nästa gång 😉






    1. Alla ugnar är olika och i en del ugnar tar det lite extra tid. Jag har varit med om att kakorna kan behöva 2-3 min extra i vissa ugnar. Och som sagt, de fortsätter att flyta ut lite på plåten. Men ge dem några minuter till nästa gång! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration