Skriv ut

Världens godaste havrekakor

Havrekakor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 1 recensioner

Loading...

Smöriga, knäckiga, knapriga och alldeles underbara havrekakor! Av alla recept på min blogg är det här det allra populäraste.

Scale

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C.

Rör smör och socker mjukt.

Blanda mjölet med bikarbonat och vaniljsocker, och blanda sedan ihop det med smöret. Blanda därefter i havregrynen, och sist russinen. (Självklart går det lika bra att göra alltihop i en bakmaskin.)

Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, det blir två plåtar med ca 14 bollar på varje plåt.

Grädda i mitten av ugnen på 175C i ca 13 minuter. De kommer att flyta ut och bli platta, och de är klara när de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.