Kakor

Lavendeldrömmar

Lavendeldrömmar

Spröda drömmar med smak av lavendel, tänk att något kan smaka så mycket sommar! Fast det måste inte vara sommar för att man ska kunna baka lavendeldrömmar, det kan man baka året om på torkad lavendel. Men när lavendeln blommar på sommaren här hemma i trädgården blir jag extra sugen på att använda den i matlagning och bakning. Kanske att ni testat lavendelglass någon gång? Jag ÄLSKAR lavendelglass.

Men nu är det ju lavendeldrömmar vi pratar om här, och det är minst lika gott! Egentligen är det helt vanliga drömmar, men med en matsked lavendel i. Jag brukar plocka både själva blomman och den mörklila lilla ”bulben” som blomman växer ifrån. Ibland är det bara ”bulbar” på lavendelkvistarna, och det funkar också.

Drömmar är perfekta att ha i frysen eftersom de tinar på nolltid och gott att ha till sommarfikat. En annan god smaksättning på drömmar är lakrits, har ni inte provat lakritsdrömmar så rekommenderas det också varmt!

Skriv ut

Lavendeldrömmar

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Spröda lavendeldrömmar med smak av sommar! Goda till kaffet och perfekta att ha i frysen eftersom de tinar på nolltid!

  • Författare: Helena
  • Förberedelser: 25 min
  • Tillagningstid: 20 min
  • Total tid: 45 min
  • Antal portioner: 16 st 1x

Ingredienser

Scale
  • 1 msk lavendelblommor, färska eller torkade (till 1 msk färska blommor går det åt ca 1315 kvistar)
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2,5 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/4 tsk hjorthornssalt

Instruktioner

Sätt ugnen på 150C.

Plocka blommorna från lavendelkvistarna tills du kommer upp i en matsked blommor.

Vispa smör och socker med elvisp i en bunke.

Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner lavendelblommorna i dem.

Knåda samman allt till en deg. Den kan vara lite smulig, men det är ingen fara. Krama ihop 16 st bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. De ska inte få någon vidare färg.

29 juli, 2022

8 kommentarer

  1. Tack för dina jättegoda lavendelkakor som jag fick idag. Mums, de riktigt smälter i munnen. Gott till fikat i det här höstrusket!

    Dessutom väldigt fina foton på din blogg.

    Kram
    Mamma

    1. Hej! Men jösses, det har jag missat, förlåt! Uppdaterar receptet direkt! Ugnen ska vara på 150C. Tack för att du sa till! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration