Andra

Svaren på läsarundersökningen!

Nu har jag samlat in alla svar i läsarundersökningen, och här kommer sammanställningen! Tänkte att det kunde vara roligt för er också att få ta del av svaren. Man är ju NYFIKEN av sig. Men först måste jag tacka er för att ni är så många som har svarat! Flera hundra var ni, så många att gratisversionen av enkätverktyget inte räckte till så att jag fick uppgradera det till att köpa en månads abonnemang. Men det var det värt, varenda krona! Tack återigen för ert engagemang, och för att ni har lagt tid på att hjälpa mig så att jag kan göra bloggen bättre för er.

Första frågan indikerar som synes av staplarna ovan att jag helt klart har en övervägande kvinnlig läsarskara, men det visste jag sedan innan. Det är många härliga kvinnor (och ett mindre antal män) som hänger här inne!

Ser ni siffrorna och texten? Den blev visst ganska liten när man exporterade över diagrammen. I alla fall är den största åldersgruppen den mellan 36-45 år. På en stark andraplats kommer åldersgruppen 46-55 år, tätt följd av 26-35 år.

Det här tycker jag är riktigt skönt, faktiskt, att en övervägande majoritet av er inte vill att jag ska uppdatera varje dag, utan istället 3-4 dagar i veckan. Och jag håller med er – som läsare hinner man inte ta in mer. Själv har jag ingen blogg som jag hinner titta in hos varje dag, utan det blir oftast några gånger i veckan, och väntar då alldeles för många inlägg för att jag ska hinna läsa ikapp, då känns det mer övermäktigt än inspirerande.

Vardagsmat är den stora vinnaren i frågan vad ni vill se mer av här på bloggen! På andra plats kom kakor/bakverk/desserter, vilket nästan förvånade mig lite. Jag trodde att fler ville läsa om nyttig mat eftersom den hälsosamma trenden är så stark just nu, men samtidigt tycker jag att det är ett himla SUNT svar! Fika förgyller livet, och det glädjer mig att ni fortfarande vill läsa om godsaker. Mer kladdkaka åt folket! Lovar att börja lägga ut lite fler fikavärdiga recept igen.

Nästan lika många var ni som ville läsa mer om vår vardag och familjelivet, så det kommer ni också att få se mer av. Vanlig vardag, helt enkelt. Och det för oss in på fjärdeplatsen – Öland. Förr bestod vår vardag (eller våra helger snarare) av att åka runt på Öland och göra små utflykter, besöka caféer och restauranger. Sedan barnen kom har det dock minskat markant. Först vrålade Lily i bil från start till slut (tro mig, hon skrek i timmar) fram tills att hon blev strax över två, sedan kom Evelyn och tog över stafettpinnen. Just nu är hon snart 15 månader, så det finns hopp om att snart kunna åka på utflykter i aningen mer harmonisk form igen. Sedan är det ju det där med att matcha sovtider, pärsen att gå på café med två barn som inte alls tycker om att sitta still på ett café och allt det där. Men var sak har sin tid.

Av de övriga svarsalternativen vill ni även se mer vegetarisk mat, därefter mellanmål och sedan vintips och nyttiga recept. Jag tycker det var roligt att nyttig mat kom på sista plats och att ni var fler som ville läsa om vintips än om den nyttiga maten. Ni är livsnjutare, precis som jag!

På frågan om ni hade önskemål om något specifikt tema på blogginlägg, var det bjudmat och mat till fester och helg som efterfrågades mest. Även hela menyer önskades, och recept på drinkar och mera glutenfri mat. Barnvänlig mat önskades också. Tyvärr ratar ju min treåring allt jag lagar, vilket gör det lite svårt att navigera i djungeln i vad barn gillar. Men den minsta har börjat äta mer och mer, så det finns hopp! Mina favoritprylar i köket fanns det också önskemål om, livet som bloggare och även ett stort intresse för tips på ställen att besöka på Öland.

Den sista frågan var helt öppen, där fick ni skriva precis vad ni ville om ni hade något särskilt ni ville framföra. Och vad många fina saker ni skrev! Jag är SÅ tacksam för all fin respons! Hade ni varit här hade jag bjudit er alla på glass! Ni var många som skrev varför ni gillar bloggen, och här var de främsta anledningarna:

  • Den humoristiska texterna skriven med en trevlig ton
  • De vackra bilderna
  • Att recepten är så bra och enkla att göra
  • Blandningen av recept och vardag med familjeliv
  • Att bloggen känns genuin, hemtrevlig och välkomnande
  • Alla inlägg om Öland (Tack för att ni skriver att bloggen är en sådan marknadsföringskanal för Öland! Det glädjer mig!) Ni är jättemånga som åkt hit och lagt upp er resa efter tips ni läst på bloggen om var man äter, fikar, handlar grönsaker och bor.

Det var dagens SKRYT det! Men jag är så glad för alla era ord, jag ska skriva ut era fina kommentarer och spara dem så att de alltid finns kvar. Nu har jag mer insikt i vad ni vill läsa om, och är peppad på att blogga mera!

3 februari, 2018

4 kommentarer

    1. Men det får det ju bli ändring på Lotta! 🙂 Öland är toppen, jag lovar att jag har massa bra tips åt dig! Kram!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration