Familjen

En helt vanlig lördagkväll hemma

Det var ju tydligt i läsarundersökningen att ni ville ha fler inlägg från vår vardag, så här kommer lite bilder från en helt vanlig hemmakväll hos oss. Så här ser det ofta ut på kvällarna; en av oss sitter med barnen, medan den andra lagar mat. Den här kvällen var det Olof som gjorde plankstek, så jag höll mig på mattan. (Bokstavligt talat.) Tillagning av köttbitar är mer hans grej än min. Annars brukar vi ofta göra så att den som varit hemma med barnen en hel dag lagar mat, så får den som varit iväg på jobb vara med barnen, och hemmaföräldern får pausa lite vid spisen, vilket ibland kan vara ganska välbehövligt.

Det var mysbelysning som gällde, så bilderna är lite mörka och korniga. Men här står maten på bordet i alla fall, och då gäller det att passa på att hugga in, man vet aldrig hur länge man får sitta ner.

Lily vågar inte smaka varken kött eller potatismos (förutom på dagis där hon äter allt från tofu till kebab, den lilla råttan) och fick en planka med fiskpinnar på.

Efter att ha ätit sin mat (och hällt delar av den över tröjan) brukar Evelyn inte vilja sitta kvar i stolen så länge (vilket barn vill det?) så då gick hon och hämtade en bok och ville komma upp i knät.

Där har ni en helt vanlig lördagskväll hemma hos familjen Elm när snön faller ner utanför fönstren i februarimörkret; plankstek, pyjamasbyxor och barnböcker. Ganska mysigt, ändå.

4 februari, 2018

8 kommentarer

 1. Haha som hos alla barnfamiljer m.a.o! 🙂 Men maten såg smarrig ut! Är det månne plankstek? Och mattan var fin, får man fråga vart man kan få tag i en dylik?

  1. Haha, när det är min tur att laga mat måste Olof ofta stänga in sig i ett annat rum med Evelyn, annars står hon bara och klättrar på mina ben och skriker… Ja, precis, det är plankstek! Mattan är en klassiker från IKEA som heter Ådum, den säljs fortfarande. Super är den, vi har tre runda och två rektangulära sådana här hemma. 🙂

 2. Haha åh mammahjärnan, jag tänkte skriva om det var flankstek? Står ju att det är plank och det ser jag ju, hahaha. Men du! Fusksurdegsbrödet, är det en hit att frysa in? Vanligt surdegs blir så torrt när man tinar det.

  1. Haha! Känner igen det där! 😉 Jag tror att det var en ryggbiff vi körde på plankan den här gången, faktiskt.
   Surdegsbrödet går jättebra att frysa, men både för det och alla andra surdegsbröd blir det SÅ stor skillnad om man efter att de tinat penslar ytan på dem med lite vatten (pensla alltihop!) och slänger in dem i ugnen på 225C i ca 3-4 minuter. Då återfår de sin krispiga yta, blir varma och smakar nybakat igen! 🙂 Jag brukar göra så med croissanter från ICAs bakeoff-avdelning, blir som nybakat varje gång! 🙂

   1. Aha tack för bra tips! Kan du inte göra ett sånt inlägg förresten med smarta tips? Och tack för tipset om mattan! 😀

    1. Det var det lilla!
     Haha, jag har redan tipsat om det, ägnade det nog ett helt blogginlägg till och med. Men det tål säkert att upprepas! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration