Andra Öland

Bildfest från norra Öland

Häromdagen packade vi in våra gäster i bilen och begav oss till norra Öland. Efter att ha suckat i mättnad över hur goda hamburgarna är på Kalk i Löttorp åkte vi till Neptuni Åkrar som ligger strax ovanför Byxelkrok.


Innan man kommer ner till klipphällarna nere vid vattnet ser det dock ut såhär.


 Det är alltid en utmaning att ta kort när det blåser!

Jag tycker verkligen om norra Öland. Södra Öland är precis lika vackert, men att åka från norra till södra delen av ön är som att besöka två olika länder. 

På väg hem åkte vi förbi Byryms Raukar. Det är inte bara Gotland som har raukar, minsann!

Man får passa sig för var man sätter fötterna, så man inte halkar i.

När vi har varit vid raukarna brukar vi ofta åka kustvägen en bit på vägen hem. Den går precis nere vid vattnet längs med stenstranden, och överallt finns sådana här stentorn.

 Det råder ingen tvekan om att det blåste den här dagen! Idag är det nästan vindstilla, och mulet. Ingen dag är den andra lik.
19 juli, 2012

8 kommentarer

  1. Vilka underbara bilder. Du är så fin i din vita sommarklänning med det brusande havet som bakgrund. Gillar också bilden på dig och din kompis när ni står tillsammans och era klänningar blåser in lite i varandra. Så härliga och underbara bilder.
    Kram!

  2. Ja, Olof är verkligen grym på att fotografera. Första bilden med alla molnen på himlen och vågorna suger in en i bilden. Tänk så vackert Öland är även när vädret inte är det bästa.

  3. Vilka härliga bilder. När jag gick i 5:e klass åkte vi på klassresa till öland och tittade på raukarna (bland annat). Men min man har länge hävdat att det inte finns några raukar på öland, men nu kan jag visa honom bildbevis. Tack!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration