Andra Café och fika Mat på resor

Följ med på cafè i sagovärlden

Då var det dags att kabla ut de sista Barcelonabilderna, och de får bli från det här cafét som vi besökte tillsammans med våra spanska vänner Pilar och Juan. Cafét var så långt ifrån klassiskt spanskt man kunde komma, och påminde mer om en sagovärld.

Jag var för mätt på middagen vi precis hade inmundigat före cafébesöket, så jag provsmakade ingen av de fina pajerna. Men de såg inte ut att gå av för hackor, direkt.

Inredningen var minst sagt makaber. Lite senare samma eftermiddag visade det sig vara ett inbokat barnkalas här nere. Hoppas att mumien till höger höll sig i schack när barnen anlände.

När vi bodde i Spanien umgicks vi jättemycket med Pilar och Juan, de tog med oss till alla möjliga fina platser och restauranger, och vi var ofta hemma hos dem i deras hus på helgerna. Pilar och jag lärde känna varandra redan för tio år sedan, när hon kom till Kalmar som utbytesstudent och jag hade anmält mig till att vara fadder åt en slumpmässigt urvald utbytesstudent. Slumpen kan vara bra fantastisk ibland!

Och det kan de spanska efterrätterna också. Juan och Olof kan alltid få plats med efterrätt, oavsett hur mycket de har ätit innan. 

30 juni, 2013

6 kommentarer

  1. Åh! era biler har fått mig till att åka till Barca nu i mitten utav Juli i tre heeela nätter (alldeles själv :O tänkte gå runt överallt). Men men men var är det bästa att bo?
    Något hotell som är bra och prisvärt?
    Allt jag vill är att vara relativt nära stadskärnan så att jag inte behöver ta tåget in innan jag kan börja gå och upptäcka saker och gärna gångavstånd till en massa bra matstället (screw shopping jag är där för maten 😉 ).

    1. Ååh vad roligt att du ska till Barcelona! Du får jättegärna maila mig om du vill att jag ska avgöra om olika hotellalternativ ligger bra till eller inte. Själva brukar vi undvika att bo mitt på Ramblan eftersom det är sånt liv och man gärna vill sova, så nu bodde vi på ett hotell som heter HCC Regente som låg på övre, lite lugnare delen av Ramblan, adressen är Rambla Catalunya 76. Jag tyckte att det läget var hyvens! Barrio Gótico är jättehärligt också, mer centralt än så kan man nog inte bo. Där kan det dock vara lite mer av en chansning om man får sova eller inte, det beror helt på hur bra fönserrutorna är. När vi bodde där nere hade vi fransk balkong, och rutorna var så lyhörda att vi ibland trodde att vi låg mitt ute på gatan och sov av ljudet att döma. Om du åker själv bör du bo centralt och där det är mycket folk, så att du inte behöver knata hem ensam från skumma metrostationer. Och Metron är hyvens, den går överallt. Men som sagt, om du väljer mellan olika hotell, hör gärna av dig! 🙂 Men du bör nog vara ändå ganska nära Ramblan, vattnet och Barrio Gótico. Kram!

  2. Hejhej! Vad hände med månadens kokbok-kategorin? Älska Barca, the food! It's divine! 😀 Lite spanska recept på bloggen månde? Tack för all inspiration! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration