Andra Butiker Öland Utflykt

Portskjulet i Björnhovda har öppnat för säsongen

Idag öppnar Portskjulet i Björnhovda för säsongen!

Ni vet, det där mysiga stället i utkanten av Färjestaden där vi brukar köpa ekologiska grönsaker. De har öppet mellan kl 10.00-18.00 varje dag.

Premiäröppningar kräver bubbel! Vi hade med oss lite mousserande att skåla i. Alkoholfritt dock, klockan var ju bara strax efter tio.

Skål!

Vi spanade in grödorna i växthuset. Paprikan och tomaterna hade kommit en liten bit på vägen, och i landet växte portlak och svart basilika.

Portlaken är till höger, och klassisk basilika till vänster. Om än något rejälare i sin utformning än den man hittar på ICA… Utanför växthuset finns det smultron och jordgubbar, men det regnade så ihärdigt att det inte fick komma med på bild.

Ing-Marie bar ut grönkål till butiken. Jag trodde inte att man åt grönkål så här års, men där hade jag fel! Grönkålen är tydligen riktigt god nu. Måste köpa med mig lite hem nästa gång jag är där och prova.

Rosorna som växer kring portskjulets öppning är som allra finast just nu.

Här kommer en skrytbild på basilikan som vi redan har ätit upp i dagens lunchpasta. Visst är den rejäl? Bladen är lika stora som eklöv, och smaken är så kraftig att den påminner om lakrits. Underbart!

6 juli, 2015

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration