Andra, Familjen, Säsong

Kryddland och morgonvälling

Här är mitt lilla kryddland! Jag måste dock medge att det ser betydligt bättre ut live än på bild. När jag tänker efter ser det faktiskt jätterisigt ut på bilden här. Trädgårdslandet som Gud glömde som man skymtar i bakgrunden är lika vildvuxet som Olofs frisyr. Vi har kungsmynta som växer som ogräs som jag inte riktigt har hittat något bra användningsområde till, och jordgubbsplantorna sår sig själva. Men rent kryddmässigt har jag i alla fall en strategi. Jag satsar på mynta till mojitos, sallader, garneringar och roliga vattenkannor, och om den sprider sig så som alla säger att den gör blir jag bara glad. Timjan är alltid tacksamt, liksom rosmarin och salvia. Färsk dragon har man däremot föga nytta av, den smakar i stort sett ingenting tycker jag, så det ska jag inte plantera fler gånger. Den dog ut efter några år ändå. Kanske för att den stod i skugga och aldrig fick vatten, jag vet inte. Jag har inga gröna fingrar, men jag har en strategi. Det var dagens kryddanalys det.

Imorse sov Lily ända till kl 05.50. Lyx! Värsta sovmorgonen ju, jag är tacksam. 05.50 är oändligt mycket bättre än 04.15.

Efter vällingdrickande och plock med smörgåsbitar (som alltid gagnar Bally som håller sig i närheten likt en hök på standby).

Nähä, nu försöker hon slita ut sladden ur datorn samtidigt som hon viftar med mina försäkringspapper, så nu får jag stänga av. Hoppas att ni alla får en härlig onsdag i det fina sommarvädret!

6 Kommentar

  1. Helena

   5 juli, 2015 at 9:06 f m

   Gracias! Es muy bonita, la pequeña. 🙂

 1. Anonym

  6 juli, 2015 at 4:07 e m

  jag skrattar för mej själv framför dator när jag ser dina kort på Lily ! Vilket litet yrväder! Härlig liten tjej!

  1. Helena

   6 juli, 2015 at 6:17 e m

   Haha! Ja, hon är sannerligen ett riktigt litet yrväder. Det är ganska skönt när hon sover också. 😉 Kram på dig!

 2. Anonym

  6 juli, 2015 at 7:22 e m

  Sötaste charmtrollet!!
  Kram Marija

  1. Helena

   15 juli, 2015 at 6:50 f m

   Jojo! Mammas lilla raring. Kom hit och mys med oss snart kompis!

Lämna en kommentar