Andra Mat på resor Pasta Vegetariskt

En regnig eftermiddag i Toscana

På vår sista dag i Toscana öste regnet ner med ett ihärdigt smattrande. Vi skulle ha åkt till bergsbyn Pitigliano, men när det ilskna regnet började bilda stora sjöar på de små vägarna vände vi och åkte hem igen. Vi svängde förbi några speceriaffärer på vägen hem och införskaffade en samling ingredienser för att laga till oss en lunch på hotellet och ha en mysig eftermiddag inomhus.
Tomater, basilika, spaghetti och buffelmozzarella utgjorde en av de enklaste men godaste luncher jag någonsin ätit. Hotellets egengjorda vita vin och tryffelpecorinon vi inmundigade vid sidan av hjälpte till att lyfta måltiden ytterligare.
Sedan satte vi oss och smälte maten och kopplade av med varsin bok…
…och lite mer av det vita vinet!
15 augusti, 2011

9 kommentarer

  1. Till och med i regn ser det helt underbart ut! Ibland är det skönt att bara vila kroppen och huvudet från alla upplevelser…

    Har just pratat med Ankis syrra som nyss är hemkommen från bröllop i Italien, vilken matfest de hamnade på! Och vi är inte avundsjuka alls, så det så:)

  2. jag har kikat in på din fina blogg ett tag men idag så var jag bara tvungen att skriva:
    Läste din kommentar inne hos någonsfru,,,att du säger pussdagg….Det var så otroligt sött så jag var bara tvungen att skriva det:):)

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration