Öland Utflykt

Julmys hos Garaget

I helgen var vi på julmys hos Garaget. Inte mitt eget garage, som synes. La jag upp en bild på hur det ser ut därinne skulle ni förfasas å de vildaste åt den eminenta röran. (Men när ska man liksom ha tid att lägga en heldag på att åka i skytteltrafik till tippen?) Det problemet verkar inte Malin med Garaget ha, för där andades både växthus och trädgård harmoni.

Evelyn var inte lika harmonisk och protesterade högt, ett besök till ett växthus med kransar och glögg var inte alls vad hon hade på agendan. Jag ser fram emot när hon blir lika stor som Lily och kan mutas med pepparkakor.

Jag hann hugga en krans i alla fall att hänga på ytterdörren. Visst är den fin? Den dagen jag rensar ut garaget hoppas jag att jag även har tid att göra egna kransar, men fram tills dess tänker jag köpa dem, och en så här fin krans har jag nog aldrig haft innan. Jag älskar att den är lite tunn, stor och spretig.

Vad är då det här Garaget, undrar ni kanske nu? Det är ett jättefint litet växthus hemma hos en tjej alldeles utanför Färjestaden här på Öland som heter Malin. Malin är frilansflorist och fotograf, och fotar bland annat trädgårdsreportage för tidningar. Garaget är sällan öppet för allmänheten på drop-in så som det var nu för julmyset, men hon ordnar kurskvällar i garaget, nu såhär före jul bland annat i kransbindning. Och så har hon en webshop där hon gör kransar och skickar på beställning, samt säljer lite ljusstakar och annat. Mest känd är hon på instagram som @_garaget där hon har över 26 000 följare.

Grönkål i kruka, alltså! Kanske något värt att prova?

Jag stjälpte i mig en mugg med glögg och tryckte i mig en skumtomte innan vi fick åka därifrån. Gott var det i alla fall! Och nu har jag en fin krans som pryder ytterdörren som jag blir glad av att se varje gång jag öppnar dörren.

28 november, 2017

2 kommentarer

  1. Tack snälla för ditt fina inlägg. Så mysigt att ni kon förbi. Tack Olof för de fina bilderna, alltid roligt att träffa kollegor 😃

    1. Det var kul att ses! Och vad fint du har det! Nästa gång ska jag nog lämna barnen hemma så jag kan flanera omkring i lugn och ro. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration