Andra Utflykt

Västervik tur och retur

 En solig dag på semestern för ett par veckor sedan tog vi bilen till Västervik, från Öland där vi bor tar det cirka två timmar. Jag hade bara varit i Västervik en gång innan när syrran var med i en seglartävling för optimistjollar när vi var små, och kom inte ihåg mycket alls av staden. Förmodligen för att jag med största säkerhet satt på en brygga eller sprang runt och lekte att jag var en häst. Säkerligen var det det senare.

Olof däremot har tillbringat flera somrar i Västervik då en av hans barndomskompisar hade stuga där, och de drack öl och åt kebab om kvällarna, som jag antar att tonårskillar gör.

Olof lobbade stenhårt för att vi skulle äta lunch på det gamla kebabhaket av nostalgiska skäl, men istället blev det kall och fräsch sallad på ett café som heter Tant Grön, där det fanns en skuggig innergård där Bally kunde ta igen sig.

Efter att vi ätit tog vi bilen och körde ut mot Gränsö Slott, på en jättemysig väg som blev ännu finare efter att vi kört förbi slottet (som ser mer ut som en herrgård). På den lilla åkturen kändes det som att man fick se flera av ingredienserna till en typisk svensk sommar; varma klipphällar, glittrande vatten, vackra trähus, sandstrand, skog med blåbärsris och glada semesterfirare. Till Västervik åker jag gärna på dagsutflykt igen!

19 augusti, 2012

11 kommentarer

 1. Vad mysigt ni såg ut att ha haft det. Dina reseinlägg fortsätter att inspirera mig 🙂

  Har röstat på dig i Matbloggspriset i år för att jag tycker du är värd det!

 2. Ville bara säga att jag verkligen gillar din blogg. Testade att göra fusksurdegsbrödet i helge. Så enkelt och så otroligt gott. Så ett stort tack för receptet. Kommer garanterat göra om det nästa helg :-).
  Ha en bra dag!
  /Tina

 3. Underbart! Min kusin hade sin bröllopsfest på Gränsö slott, men det var så länge sen att jag knappt minns nåt och det var sist jag var i Västervik… Ser väldigt mysigt ut!

 4. Oj oj oj vilka somrar vi hade Olof i Västervik!!! Grymma minnen. Bra blogg (säger Jessica). Här finns gott om inspiration. Ha det kanon

  //
  Bjässen

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration