Andra Utflykt

I stugan vid sjön

Olofs pappa och hans fru har en alldeles underbar stuga nere vid sjön. Under de senaste veckorna har vi hunnit med att åka dit ett par gånger, och det är alltid lika härligt att komma dit. Sjön ligger oftast blank och stilla, och det råder ett härligt lugn över hela platsen.

Just den här gången hade vi med oss vår sjömanshustru Louise, och hon och Olof fick vara projektledare för grillen.

Efter att ha ätit imponerande mängder grillat kött tog vi sedan en liten roddtur på sjön. Louise och jag ville åka och köpa godis, och ibland är båtvägen den närmsta vägen. Om inte annat den trevligaste.

Bally var som vanligt djupt skeptisk till hela båtprylen.

Den här bilden tog Louise på Olof, och när han la upp den som profilbild på Facebook häromdagen konstaterade en släkting till honom att det finns en exakt likadan svartvit gammal bild på hans farfar, tagen på precis samma ställe. Kul!

I stugan diskar man utomhus! Och då är det faktiskt ganska trevligt att diska.

Bally tog det piano som vanligt.

När skymningen började komma med myggen i släptåg flyttade vi in och bläddrade i tidningar, en avkopplande favoritsysselsättning. Inte för att man direkt behöver någon sysselsättning när man är där, vi kan sitta och bara titta ut genom fönstret över sjön ganska länge, också. Jag ser fram emot den årliga kräftskivan som vi ska ha där om några veckor!

Men nu hörni – nu är det fredag! Ikväll kommer syrran på besök, för vi ska fira att vår kära mamma har fyllt 65 år. Och en sak till – ni glömmer väl inte att rösta på Bara en kaka till till Matbloggspriset? Fram till och med måndag kl 19.00 kan man rösta, och nu har de tagit bort det där med att man behövde ha Facebook för att kunna rösta, så nu är det fritt fram för alla att lägga sin röst!

17 augusti, 2012

4 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration