Andra Öland Restaurang

På Gammalsbygården på sydöstra Öland

Till att börja med måste jag ju bara få tacka för alla fina gratulationer (och röster!) som jag redan hunnit få i samband med nomineringen till Matbloggspriset. Jag har verkligen världens raraste läsare, och ni gör det så otroligt roligt att blogga! Röstningen är öppen fram till på måndag kl 19.00, så har ni inte röstat än går det alltså alldeles förträffligt bra att göra det i några dagar till.

Bilderna i dagens inlägg kommer från ett ställe på sydöstra Öland som jag inte hade en aning om existerade – Gammalsbygårdens Gästgiveri. Och jag som trodde att jag hade stenkoll på alla bra matställen här på ”min” ö, speciellt på södra Öland. Det finns nämligen inte så många matställen på den delen av ön, blir man hungrig när man åkt långt neråt brukar det kunna bli lite….jobbigt.

Men det här stället var helt fantastiskt mysigt! Och att jag inte ens har sett någon reklam om det? Vilken tur att vi stannade till med bilen, för det visade sig vara en riktig pärla!

Under sommarhalvåret brukar de köra med söndagslunch, så det var en himlans tur att vi var där på en söndag. Övriga dagar är det mest mat på kvällen för inbokade gäster som gäller. Jag åt fläskfilé med den godaste champinjonsås jag någonsin ätit, och Olof åt en nyfångad panerad flundra från en av de små fiskehamnarna på östra Öland. Nu gillar jag ju som bekant inte fisk, men till och med jag hade vett att uppskatta den här flundran. Olof själv satt mest och smackade och såg nöjd ut.

Jag förälskade mig fullkomligt i den vackra trädgården med alla rosor i olika nyanser, och den vita ladan med halmtak och blåmålade dörrar. Det är något visst med blåmålade dörrar. 
Husse och hund fastnade också på bild. Man riktigt ser hur nöjd Bally är, den lille livsnjutaren!

Var hittar man då den här undangömda pärlan? På Ölands östra sida, knappt en mil ovanför Ottenby och ca 45 minuters bilfärd från Färjestaden. Enligt deras hemsida har de öppet till och med den 10 oktober den här säsongen, och man kan både bo och äta middag där. Och äta söndagslunch, icke att förglömma. Det rekommenderas dock alltid att man ringer innan och förbeställer och dubbelkollar öppettider.

Trevlig kväll på er nu, alla fina läsare! Och än en gång – tack för all bloggkärlek!

14 augusti, 2012

6 kommentarer

  1. Tycker det hade varit jättekul om du hade vunnit.Man blir alltid lika glad när man är inne på bloggen och ser dina fina bilder och recepten som man kan dö för=)
    Och inte minst för att du alltid ser så glad och lycklig ut=)
    Håller tummarna för dig och en eloge till Olof för hans fina foto=)
    Mvh Malin

  2. Åh så mysigt det såg ut att vara! och vilken fin klänning dessutom! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration