Andra Säsong

Följ med på trädgårdsrunda

 Vi kör väl en Årets Trädgårdsrunda, va? Inte för att jag varit konsekvent och gjort det varje år, men det är ju aldrig för sent att börja. I höstas jämnade vi det stora trädgårdslandet med marken, för det bestod till 99% av otämjbart ogräs, och inget vettigt ville trivas där. Istället fick det bli tre hipster-pallkragar fyllda med färska kryddor och sallad.

 Om sanningen ska fram så togs de här bilderna för några veckor sedan, när alla kryddor fortfarande var på bra humör. Nu är de inte lika fina längre. De är bleka, taniga och ser lite ledsna ut. Man kan nästan tro att det är modevecka i pallkragarna. Eller det gäller väl främst den ljusgröna salladen och myntan, persiljan och de andra kryddorna har stått sig bra. Å andra sidan har vi haft väldigt stor användning av all mynta i sommar.

Även salvian har vi haft mycket glädje av, vi använder den till saltimbocca och till att fritera i brynt smör som vi sedan häller över färsk ravioli. Recept finns här!

Rosmarinen har också varit tacksam, för att inte tala om våra plantor med timjan. Ingen av de kryddväxterna behöver nämnvärt med vatten, vilket kan vara tacksamt för odlare som är lika taskiga som jag och alltid glömmer att vattna.

Vad har mer hänt i trädgården då? Olof har byggt en sandlåda åt Lily, som hon för tillfället mest använder till att gå balansgång på och hoppa från kanten. Om inte jag gör samma sak blir hon vansinnig.

Blåregnet har precis blommat klart för andra gången i sommar, det blir alltid två blomningar på det.

Lily är betydligt mer intresserad av att vattna än sin mor.

Vad som däremot intresserar mig i trädgården är alla mina hortensior. Jag älskar hortensior. Det räcker att ta in en enda blomma, så har man jättefina snittblommor i minst en vecka framöver, ibland två.

Men det märks att hösten redan är på intågande. Det har börjat falla ner en del löv över gräsmattan, och äpplena börjar anta en röd färgton i trädet. De senaste två veckorna har det varit lite kallare på Öland, och nu är vi redo för hösten. Och mest av allt är vi redo för äppelpajsäsong.

17 augusti, 2016

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration