Den ultimata buffén
Den här buffén är en riktig matbloggarbuffé, för alla recepten kommer från matbloggar som jag brukar titta in hos. Med hjälp av mina matbloggarvänner fick jag ihop alla recept till den här buffén, som jag serverade när mammas man Günter fyllde 75 för ett tag sedan. Günter är från Tyskland och är stencool. Han växte upp under andra världskriget i Tyskland, och när han var i 20-årsåldern flyttade han till Afrika där han startade upp tändsticksfabriker och hade ett gäng hundar och en miniantiloop som husdjur. Miniantiloopen tog han sedan med sig när han flyttade tillbaka till Tyskland, och hade i huset i Tyskland i flera år. Den åt sallad och trivdes alldeles ypperligt!
Ifall miniantiloopen gillat den här buffén eller inte får dock vara osagt, den åt mest vegetariskt. Vi var elva personer på buffén, inga antilooper men väl två hundar. Günters tre söner hade kommit från Tyskland och Schweiz för att vara med. Fördrinken blev en äppelmartini, och som tilltugg till den serverades crostini med bredbar fetaost och med parmaninlindad färskost, samt och mammas (och även mormors) klassiska salta mandlar.
När det blev dags att ta plats vid matbordet hade jag dukat upp Paolos svampfyllda, ugnsgratinerade tomater och Remsans heta räkor på spett.
Remsan är en hejare på buffémat, buffén hon serverade i somras när hennes man Berra fyllde 40 gick inte av för hackor. Jag är fortfarande mätt. Även det här receptet kommer från Remsan, örtmarinerad fläskfilé som serveras uppskuren och kall.
Till det bjöds det Remsans lyxiga potatisssallad och min egenkomponerade kalla grillsås med fetaost och rödlöksmarmelad. På buffébordet fanns även jättegoda pain riche signerade Miss Franklin, men de hann ätas upp innan kameran åkte fram.
Som avslutning på måltiden serverades kaffe och tårta. Camillas chokladmoussetårta i olika skikt med exotisk mousse är helt fantastisk. Den räcker till många, den är festlig, och den är otroligt god! En riktigt hyvens buffé blev det. Vilken tur att det finns så många fina matbloggar därute!
Du är så otroligt duktig min lilla jobbarkompis, puss på dig!
Vilken buffè! Bara en massa godsaker. Så kul att du kunde använda några av recepten. Nästan gång vill vi ha en inbjudan också 😉
Ojojoj vad gott 🙂
Hej Helena!
Jag tokgillar din blogg, och ville gärna tipsa mina läsare om den. Jag har därför lånat en bild av dig, och länkat till din blogg. Hoppas att du inte misstycker. Säg bara till i så fall så tar jag bort bild eller länk.Inlägget hittar du här
http://frokenelins.blogspot.com/2011/04/i-brist-pa-annat.html
Ha en trevlig vecka!
/fröken elin
Oj,så mycket gott! Ska ha lite kalas till helgen så fick lite inspiration…
Vilken härligt buffè!
Ser grymt gott ut proffsigt : ) kram Sofia
Än en gång stort TACK för att du och Olof ställde upp och fixade en sådan härlig och mysig helkväll, och allt var precis lika gott som det ser ut!
Stor kram från Mamma och Günter
caspita che fame, sembra tutto ottimo e poi quella torta è veramente molto, molto invitante!
Fröken Elin, vad roligt att du vill tipsa om min blogg! Självklart får du låna bilder. 🙂
Vilken underbar buffé, ska absolut bokmärka recepten!
Mmmmmm det lät som en buffé som gjord för mig! Att du sen tipsar om en Ripasso gör ju saken inte sämre 😉 Vi drack också ett Ripasso vin från Valpolicella (var ju där vi var förra sommaren…) i fredags… Man dricker, blundar lite o längtar tillbaks… Kram kram Anna
Vilken superhärlig buffé 🙂
Halleda så mycket gott det bjöds på! Finns det något bättre än att bli bjuden på buffé egentligen…
Vi bjöd på tomat/mozzarella/basilikaplockmat i lördags efter tips härifrån, väldigt uppskattat var det! Tack för idéen.
Ser underbart gott ut! Kram
Grymt fint inlägg med grymt fina bilder och grymt god mat (ser det ut som i alla fall)!
Allt såg otroligt gott ut! Vad fin tårtan var, verkligen festlig, måste provas nån gång. Mysig blogg du har!
Vilken god buffé! Blir riktigt sugen. Fint att höra historien om Günter 🙂
Allt såg så underbart gott ut!! Det verkligen vattnas i munnen 🙂 Grym är du!!