Andra, Grillat

Grillkväll i uterummet

I helgen tog vi med oss en korg med råvaror och traskade hem till mamma och Günter som faktiskt bara bor ungefär fem minuters promenad bort från oss. Himla bra, faktiskt. Och jag som alltid sa när jag var yngre att “Jag ska flytta härifrån! Jag ska bo utomlands och i storstäder, för man kan ju verkligen inte bo på Öland!” Sedan bodde jag i Kalmar, Alicante, Barcelona, Bremen och Kalmar igen och insåg ganska snabbt att det inte finns något ställe jag hellre vill bo på än här. Tänk vad man ändrar sig. Och vad skönt det är att komma till insikt.


Mamma och Günter har som synes byggt ett inglasat uterum där de numera sitter och myser och intar dagens alla måltider. Eller “pensionärsakvariet”, som de också kallar rummet. Jag vill också ha ett pensionärsakvarie, det är hur mysigt som helst.

Olof testar med sticka om potatisgratängerna är klara. Till höger har vi vad som nog bäst kan beskrivas som mammas orientaliska hörna.

Och här har vi en hungrig liten hund! Man behöver aldrig undra var Melly är någonstans, i alla fall inte så länge det finns mat i närheten.

Bally kör mer på linjen att se lite missförstådd ut. Han vet att han får smaka ändå.

9 Kommentar

 1. Hanna

  12 juni, 2012 at 5:09 e m

  Jättefint uterum, vem vill inte ha ett pensionärsakvarium om det är så här det ser ut!

 2. Amy's piece of cake

  12 juni, 2012 at 5:24 e m

  Så fint de har det och inglasat uterum är perfekt.

  Att komma till insikt är bra… vuxenpoäng enligt mig 😉

  Söta vovvar!

 3. Malin`s Diner

  12 juni, 2012 at 6:25 e m

  Jag vill också ha ett uterum, blir ju en längre sommar på det viset. Både innan och efter.

  Kram Malin

 4. Kaksmulan

  12 juni, 2012 at 7:14 e m

  Pensionärskuvös har jag hört det kallas ;). Det vill jag också ha, funderar faktiskt på att bygga in en del av altanen. Så skönt när vindarna viner på åkern. De där två gosiga hundarna är väl inte det minsta bortsämda eller ;)?

 5. Sofie Johansson

  12 juni, 2012 at 7:44 e m

  Borta bra men hemma bäst. Förstår precis vad du menar. Det finns vissa kvalitéer i livet som man inte vill vara utan. Skulle gärna vilja ha ett pensionärsakvarie:)

 6. Anonym

  12 juni, 2012 at 8:42 e m

  A lucky few have a daughter like you! Din mamma är helt inne på att man ska se sig om i världen, men flyttar man sedan 5 minuters väg bort från sin mamma så är hon allt otroligt nöjd.

  Tack snälla Helena och Olof för en väldigt härlig kväll, och vilken god mat!

  Kram
  Mamma

 7. Marija

  13 juni, 2012 at 2:50 e m

  Tjipp, tjipp! Ville bara visa att jag är inne och läser hos dig kompis, om än jag är dålig på att kommentera. Puss o tass!
  Marija

Lämna en kommentar