Andra, Öland, Restaurang

Restaurang och B&B StrandNära på Öland

För ett tag sedan var vi och testade en ny restaurang på den öländska landsbygden, som heter StrandNära. Det kryllar ju inte direkt av bra restauranger i Färjestaden med omnejd, så vi var riktigt glada att vi hittade hit!

Strandnära ligger i närheten av Stora Frö, mellan Färjestaden och Mörbylånga, och är förutom en hyvens restaurang även ett charmigt bed and breakfast, där såväl boende som mat är KRAV-certifierat.


Maten höll riktigt hög klass! Olof och jag hade inga problem alls med att rensa faten.

…samma sak gäller efterrätten. Den var verkligen jättegod, det var en rabarberkaka med saltstänkt kolasås som smakade alldeles ljuvligt. Jag känner mig helt inne på att saltstänka lite allt möjligt sedan dess.

Vad jag gillar extra mycket med det här stället är att det drivs av ett par i min egen ålder. Jag tycker det är toppen när unga entreprenörer vill satsa på landsbygden, och i år fick de till och med pris som årets unga företagare här på ön. Mer sånt!

De kommer att ha öppet mellan kl 16.00-22.00 från och med midsommar fram till den 12:e augusti. Vi kommer garanterat att åka hit flera gånger under sommaren!

13 Kommentar

 1. Mary

  14 juni, 2012 at 3:14 e m

  Vill dit, typ nu!! <3

 2. Sarah

  14 juni, 2012 at 5:37 e m

  Åh så roligt att ni varit hos Micke och Erika! Och så fint det har blivit, det var ett tag sedan jag var där nu!!
  Skulle jag kunna få låna några av era bilder om jag länkar tillbaka till dig?

  KRAM KRAM

 3. Helena

  14 juni, 2012 at 6:01 e m

  Sara – kör på bara! 🙂

 4. Amy's piece of cake

  14 juni, 2012 at 7:01 e m

  Vilket fint ställe och du har helt rätt… saltstänkt kolasås låter ljuvligt mmm!

 5. Marija

  14 juni, 2012 at 7:15 e m

  Du är så bra kompis, det är bara att kika in här för att få tips om vart man ska åka! Marie o jag tackar å det varmaste för Kivik guiden! Vi hade aldrig hittat till Karossgården, Kin och massa annat mys utan din hjälp! Puss & tass!

 6. Hovkonditorn

  15 juni, 2012 at 12:46 f m

  Vilken mysig och fin plats!

 7. Nordhem

  15 juni, 2012 at 5:30 f m

  Åh, jag blir så glad av dina tips! Vi stannar i Sverige i sommar eftersom vi flyttar ur ett hus o in i lägenhet 1:e augusti. Men eftersom man måste ha lite input o ny energi bland alla flyttkartonger så kommer vi att göra ett par turer hit eller dit..Strandnära är definitivt ett alternativ!

 8. Kaksmulan

  15 juni, 2012 at 7:36 f m

  Shit.. nu måste jag bara åka till Öland i sommar. Min man börjar bli lite smått trött på mina, -åh vi MÅSTE åka till Paris nästa vår, vi MÅSTE verkligen åka till Österlen flera helger i sommar, vi MÅSTE ju åka till Stockholm det var ju evigheter sedan och jag vill gå på Oljebaren och nu MÅSTE vi verkligen hinna med en tur till Öland också…

 9. HaNzA

  15 juni, 2012 at 8:12 f m

  Åh vad myysigt det ser ut ! Härligt med resturanger ute på landet ! 🙂 Jättefina bilder ! Kika gärna in på min blogg om du har lite lust 😉

 10. Fredrik & Anna

  15 juni, 2012 at 4:46 e m

  Vilket mysigt ställe! Jag längtar bara mer o mer hem när jag läser om dina små ställen på ön 🙂 Men snart är jag där o då ska jag absolut kolla upp denna restaurang!

 11. Remsan

  15 juni, 2012 at 7:31 e m

  Åh, vilket charmigt ställe! Där måste jag göra ett besök.

 12. Lenita från Bohuslän

  17 juni, 2012 at 4:31 e m

  Vilket underbart fik 🙂 Förstår att det inte var några problem att få i sig allt detta goda!Börjar ploppa upp ett och annat mysfikaplace hos oss med nu…tur!! Kram på dig <3

 13. Lenita från Bohuslän

  17 juni, 2012 at 4:31 e m

  Vilket underbart fik 🙂 Förstår att det inte var några problem att få i sig allt detta goda!Börjar ploppa upp ett och annat mysfikaplace hos oss med nu…tur!! Kram på dig <3

Lämna en kommentar