Andra Mat på resor

Vid Rue Moufftard

En av dagarna i Paris tog vi tunnelbanan till stationen Place Monge för att spana in matmarknaden som skulle finnas där. Vi dök nog upp i sista stund, för marknaden höll på att packa ihop för dagen. Men vi hann ändå beskåda havets frukter…

…tomater i alla möjliga färger och former…

…och ost! I ännu fler färger och former än tomaterna. Ostdisken i mitt snabbköp här hemma känns helt plötsligt aningen torftig.

Sedan promenerade vi bara åt ett håll på måfå, och hamnade på det jättemysiga lilla torget Place de la Contrescarpe, där jag åt löksoppa med osttäcke och drack vitt vin under den röda markisen till höger.
Sedan promenerade vi längs med gatan Rue Moufftard, där i stort sett alla bilderna till inlägget Alla hål i väggen är fotade.

När gatan tog slut vek vi av åt vänster förbi några blomsteraffärer för att sedan bege oss mot Frankrikes äldsta moské, La Mosquée. Vi hade läst i tidningen Drömhem &Trädgård att det skulle finnas en fantastisk trädgård där, med tillhörande servering.

Trädgården visade sig vara stängd på fredagar, men serveringen var öppen! Stället är känt för sitt goda myntaté, så vi passade på att ta oss varsitt glas. Servitörerna gick runt med brickor fyllda med teglas, så det var bara att hugga ett. Eller ja, man fick ju betala såklart. 2 euro, tror jag det kostade.

Så här fint var det om man tittade upp i taket…

…och så här såg det ut om man tittade rakt fram. Det var en mysig liten innergård med flera träd och parasoller, med mycket blå mosaik både på väggar och på bord. För den som ska till Paris rekommenderar jag varmt att ta tunnelbanan till Place Monge, promenera längs med Rue Moufftard och sedan gå vidare till moskén för ett glas myntaté.

Det var Paris det! Nu ska jag återgå till att blogga om livet och maten här hemma igen. Hoppas att ni alla har haft en bra helg, och att ni får en fin Valborg. Jag ska jobba några timmar imorgon, men på kvällen väntar god mat! På tal om god mat blev jag rejält bortskämd igår när vi var på 60-årsfest i Kalmar. Kvällens värdinna hade förberett en fantastisk buffé och ordnat en riktigt trevlig fest. Det är kul att komma iväg på sådana tillställningar, där maten är toppen, alla är glada och har jättetrevligt tillsammans oavsett ålder. Fram för mer fester, helt enkelt!

29 april, 2012

14 kommentarer

 1. Alltså, du borde ju få ersättning från Paris på nåt vis, snart har du nog lockat dit ett ganska stort gäng turister! Värsta turistambassadören ju:) Oss har du i alla fall fått på fall.

  Hoppas du får en härlig valborg och mycket god mat,
  kram.

 2. Håller med Mårtenssons, jag har blivit total frankofil efter din reseberättelse. Man får bara tacka för att vi fick följa med lite så här på avstånd! Underbara bilder och lockande beskrivningar, nästa vår står Paris på mitt reseprogram!

 3. Hurra för fester! Dessutom är det ju ett plus om maten är god. Ja, hurra för 60-åriga kvinnor också, eller alla kvinnor. Hurra för oss!

  Jättefina bilder!

  Kram Malin

 4. Hej! Vi tackar så mycket för kommentaren. Den var mycket inspirerande och givande för oss. Kika gärna inom på "Kalmarmat", vår sida på Facebook eller @Kalmarmat på Twitter. Vi hoppas på fortsatt intressant läsning! /Peter & Sofia

 5. Vilken resa! Som sagt jag är kär i Paris! Sist jag var där var alla barnen med och det blev lite svårt att se det där lilla extra. EuroDisney hägrade och det var där vi tillbringade den mesta tiden!!

  Ha en fin Valborg!

  Kram Anna

 6. Ni verkar ha haft en toppenresa i Paris! Jag funderar själv på att åka dit, men är rädd för att det ska vara mycket gatudjur. Tycker sånt är så hemskt.
  Hur upplevde du det? Såg du många hundar och katter på gatorna?

 7. Vi hände också en del runt R.M, hittade den bästa ostaffären ever där! Perfekt ställe när man ska bunkra upp för picknick :=)

  Hoppas ni har haft en fin Valborgsafton!

 8. Hej! Du är som ett litet resemagasin när du är ute:-)Så härligt att få vara med när du delar med dig av alla fin,fina besök på cafeer eller bara kikar runt på marknader.Önskar dig en fin 1 maj. Kram.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration