Andra Restaurang

Soppköket Porten

Mina jobbarkompisar och jag brukar ofta äta lunch på Soppköket Porten i Kalmar. Det ligger i anslutning till Västerportkyrkan och är riktigt hyvens.

”Ju fler kockar, desto bättre soppa” är deras motto, och i det här fallet kunde det inte stämma bättre. Restaurangen drivs som ett projekt i Arbetsgivarringens verksamhet, och finansieras av Allmänna Arvsfonden. Syftet är att de som av olika anledningar hamnat utanför arbetslivet ska kunna få börja arbeta igen.

De som jobbar på Soppköket Porten är i olika åldrar och från olika länder, där det sistnämnda märks på det stora utbudet i buffén de dukar upp varje dag, som ofta har utländska och exotiska inslag. Något som dock är gemensamt för dem och som man inte kan undgå att se, är att de är stolta över sitt arbete och maten de serverar. Och med all rätt; den smakar fantastiskt, och stämningen därinne är mycket trevligare än på många restauranger jag besökt. Man trivs, man känner sig välkommen och man får hjälpa till att göra skillnad för människor. För det här är en restaurang som verkligen gör skillnad för de som arbetar där.

Man kan välja att äta antingen soppa, buffé eller vegetarisk lasagne till ett pris som är lägre än vad snittpriset är på stans lunchrestauranger. Jag brukar välja den vegetariska lasagnen, för att den är så god och alltid serveras ihop med en fräsch sallad. 

Och så är det ju såklart ett plus att det alltid ingår något gott till kaffet också.

Soppköket Porten ligger i anslutning till Västerportkyrkan på Strömgatan 4 i Kalmar, runt hörnet vid Bergfeldts Frisörer. Lunchrestaurangen har varit öppen sedan förra året, och har du vägarna förbi Kalmar rekommenderar jag den varmt.

29 januari, 2016

4 kommentarer

  1. Tack för denna fina återgivning av vår verksamhet, och de människor som arbetar hos oss!

    Den 12 oktober håller vi vår officiella invigning av vårt nya hem – nyrenoverade Teatervallen – och vi smygstartar redan över lunch. Det blir en lunch med extra allt, varmt välkommen!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration