Andra, Café och fika, Utflykt

Fika på Kivikås

När vi var i Kivik häromveckan passade vi på att fika på det mysiga cafét vid Kivikås. Eftersom jag är en vanemänniska tog jag samma ljuvliga chailatte som jag beställde förra gången vi var där, i september…

…och samma quesadilla fylld med kyckling, grönsaker och ost. Jag gillar att köra på säkra kort, helt enkelt. Det är ungefär som när det kommer en ny låt från E-type; man vet ungefär hur den kommer att låta, och man vet att man kommer att gilla den.

Olof försökte vara nyskapande och beställde en köttbullemacka. Sedan togs det även in en äppelpaj, men den försvann så fort att Olof inte hann få upp kameran.

Ifall det är någon som undrar “gör hon inte annat än åker runt och fikar?” så är det en väl motiverad fråga. Jag gör en del annat också. Men att åka runt och fika på små mysiga ställen är bland det bästa jag vet!

Äppelträden tar igen sig och laddar inför årets skörd. Helt annorlunda såg det ut när vi var där i juni, då var de här äppelträden fulla av gröna löv, och solen sken ner mellan grenarna. Vi får nog ta oss en tur dit i maj igen när äppelträden blommar, så att vi har varit där en gång per årstid.

13 Kommentar

 1. Att vara någons fru

  26 februari, 2011 at 12:35 e m

  Det är lite Bree över dig och det menar jag på det bästa möjliga sätt 🙂

 2. tina

  26 februari, 2011 at 3:06 e m

  Åh vad jag får stora Kivik-Österlen-Skåne-längtan nu!

 3. Anonym

  26 februari, 2011 at 3:08 e m

  En latte är ju aldrig fel…

 4. lifebycaroline

  26 februari, 2011 at 3:59 e m

  Haha, älskar din jämförelse med E-type låtar, hahaha!

 5. Mårtenssons kök

  26 februari, 2011 at 4:31 e m

  Härligt med utflykter, speciellt när man får fika:)

 6. Sandra drömkaka

  26 februari, 2011 at 5:19 e m

  Förstår verkligen din kärlek till att fika på olika mysiga caféer, det ser jag till att göra varje helg 🙂

 7. Sofia

  26 februari, 2011 at 8:14 e m

  Vad fin du är : ) håller med lika snygg som Bree : ) kram Sofia

 8. MMCakeDesign

  27 februari, 2011 at 7:49 f m

  Om jag ägde den ställe och om du komm in med ett sånt leende skulle du vara bjuden för hella livet av mig.

 9. Remsan

  27 februari, 2011 at 3:56 e m

  Om jag bara hade möjligheten att åka runt och fika på en massa mysiga ställen hade jag också gjort det, jämt, hela tiden…
  Ja, E-type gör ingen besviken, ha ha. Ni får ladda upp med lite E-type låtar till bröllopsfesten.

 10. matarkivet

  27 februari, 2011 at 5:04 e m

  Hihi, ser likheten med Bree. Och fika på landet är ju supermysigt!

 11. Veronica

  27 februari, 2011 at 9:03 e m

  Åka runt och testa nya mysiga fik är en helt underbar sysselsättning 🙂

 12. Emma

  2 mars, 2011 at 12:37 e m

  Jag önskar att jag också kunde åka runt och fika på alla mysiga ställen som du är på 🙂

Lämna en kommentar