Andra Efterrätter

Öppen Banoffee Pie

Här kommer ett förslag på vad man kan göra med sin burk Dulce de Leche – öppen Banoffee Pie! En klassisk Banoffee Pie brukar ju innehålla skivad banan, Dulce de Leche, vispad grädde, en botten på Digestive-kex och lite hyvlad choklad över. Det här är latmansvarianten, där allt istället bara har lagts upp på en tallrik. Och fått med sig lite glass också. Allt blir godare med glass. (Och bacon. Men inte just den här anrättningen.) Det här är vad som behövs för denna himmelskt goda dessert:

Dulce de Leche
vaniljglass
vispad grädde
skivad banan
smulade Digestive-kex
riven choklad

Mängd och mått är helt efter eget tycke. Den som vill kan även ha i lite maränger och marshmallows.

25 februari, 2011

12 kommentarer

 1. ojojoj. ljuvligt! jag är den enda människan i hela världen som aldrig provat banoffeepaj, men jag har velat provat allt sedan jag hörde talas om den i love actually för typ tusen år sedan :=)

 2. Oj du det såg galet gott ut det här och bekvämt om man inte känner för att baka! Tur jag har godis att mumsa på, annars hade jag måstat gå och handla de där ingredienserna direkt! 😉

 3. ÅH Kola, banan OCH glass!! kan det bli bättre?? Men nu blev jag väldigt sugen på att pröva knaper stekt bacon med vaniljglass….Märklig kombo men mitt huvud säger att det nog är gott om man kommer över gränsen att mat och desserter inte ska blandas. Fasiken! nu kommer jag att bli tvungen att pröva! för salta nötter är ju gott med glass och vi alla vet att helt ärligt – glass är gott till ALLT 🙂

 4. oj oj oj ser mer än gott ut.
  Och jag som skulle bygga muskler. 🙂
  Har lovar dottern att göra detta på sportlovet som vi har just nu!
  Tack för inspirationen!

  KRAM

 5. Till partnern som älskar marängsviss blev denna dessert perfekt. Själv måste jag erkänna att det var lite väl sött för min smak

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration